Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 22χρονου- Πήρε νέα αναβολή στην κατάθεσή
«Ήθελε να τον χωρίσει, προσπαθούσε, αλλά δεν την άφηνε» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον δράστη της δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι. Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν ότι ο 22χρονος Πακιστανός είχε καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, το οποίο απορρίφθηκε. Την ίδια ώρα, παραιτήθηκε ο νέος δικηγόρος του δράστη και αναμένονται εξελίξεις για την απολογία του.

Σήμερα θα κατέθετε ενώπιον του 25ου Τακτικού Ανακριτή ο 22χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι. Ο ίδιος αντιμετωπίζει ένα βαρύ κατηγορητήριο, στο οποίο καταγράφονται όχι μόνο οι άγριες συνθήκες θανάτου του θύματος αλλά και κρίσιμα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί για τον χρόνο πριν και τον χρόνο μετά το έγκλημα σε βάρος της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο 22χρονος είχε καταθέσει μία φορά αίτημα ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, αίτημα το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Στη συνέχεια ο ίδιος κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή. Στα αρχεία της υπηρεσίας ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 22χρονου που είχε ζητήσει και λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Τρίτη, 9 Αυγούστου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «ο Πακιστανός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Εμείς, θα παλέψουμε μέχρι το δικαστήριο, τα ισόβια να είναι ισόβια».

Επίσης, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος πρόσθεσε: «Ήθελε να τον χωρίσει, προσπαθούσε, αλλά δεν την άφηνε». Εν συνεχεία, ο ίδιος και εκτίμησε ότι ο 22χρονος είχε οργανώσει το έγκλημα, καθώς μπήκε στο σπίτι όταν έλειπαν οι γονείς, είχε πάρει τα ρούχα του και έφυγε με βοήθεια ομοεθνών του για να πάει στο Κιλκίς.

Σε άλλο σημείο αποκαλύπτει ότι και ο αδερφός του 22χρονου Πακιστανού τον θεωρεί παραβατικό, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στις Αρχές. «Είναι ένας παράνομος μετανάστης, που και ο ίδιος του ο αδελφός τον θεωρεί παραβατικό και έχει καταθέσει ενώπιον των Αρχών ότι όντως έκανε παράνομες ενέργειες, λαθρεμπόριο τσιγάρων κι άλλες έκνομες ενέργειες» τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία λόγω συχωνεύσεων
Μητέρες εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο: Υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών έως τη λήξη του σχολικού έτους
Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης ζητάει αλλαγή στις άδειες ανατροφής – «Οι γονείς να επιλέγουν πότε θα τις πάρουν»
Μητέρες εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο: Υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών έως τη λήξη του σχολικού έτους
Πάνος Ρούτσι - σε παράσταση του μουσικού σχολείου Λάρισας
Μουσικό Σχολείο Λάρισας: Τιμή στη μνήμη των 57 θυμάτων - Ρούτσι: «Με κορόιδεψαν για την εκταφή του παιδιού μου»
Συγκινητική η παράσταση του Μουσικού Σχολείου Λάρισας για τα Τέμπη
Μουσικό Σχολείο Λάρισας: Τιμή στη μνήμη των 57 θυμάτων - Ρούτσι: «Με κορόιδεψαν για την εκταφή του παιδιού μου»