Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε τρεις κλινικές στο Νοσοκομείο Πύργου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο του Πύργου, με την έξαρση του κορονοϊού να επηρεάζει ασθενείς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. 

Μετά την Παθολογική και τη Χειρουργική κλινική επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, λόγω της διασποράς του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε νοσηλευτές και ασθενείς τριών κλινικών, ενώ θετικοί βρέθηκαν και εργαζόμενοι που ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό. Ο λόγος για την «Ψυχιατρική κλινική», όπου όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτή αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στη συγκεκριμένη κλινική κόλλησαν κορωνοϊό.

Οι ασθενείς της «Ψυχιατρικής» παραμένουν σε καραντίνα στον χώρο που νοσηλεύονται, καθώς είναι αδύνατο να μεταφερθούν σε διαφορετική κλινική, κυρίως για ιατρικούς λόγους, καθώς λόγω της νόσησής τους από τον ιό σταμάτησαν την προβλεπόμενη φαρμακευτική τους αγωγή.

Ωστόσο, δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού, μιας και η μοναδική κλινική covid είναι γεμάτη και οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική που φιλοξενούνται τα ύποπτα κρούσματα, περιμένοντας κάποιον ασθενή να λάβει εξιτήριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς» είναι επιτακτική η ανάγκη της επαναλειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid της Ν.Μ. Πύργου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω της προσωρινής, όπως αποδείχθηκε, ύφεσης της πανδημίας, και το νοσηλευτικό προσωπικό της μετακινήθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

Παράλληλα, δύο κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στην «Ορθοπεδική κλινική» και ένα κρούσμα στη «Χειρουργική κλινική», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μοτσαρτ
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...
Αποσύρονται σύμφωνα με τον πατρινό τύπο σχολεία από τον "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά από αντιδράσεις γονέων γιατί υποδύεται τον Μοτσαρτ γυναίκα.
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...