Μπιμπίλας: Σοβαρές καταγγελίες για τις εργασιακές συνθήκες στο θέατρο
Απολύσεις, απλήρωτοι ηθοποιοί, έλλειψη πνευματικών δικαιωμάτων και άλλα.

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος τους ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του θεάτρου.

Στην ανάρτησή του γίνονται αναφορές για απολύσεις μετά τις πρόβες παραστάσεων, μη αναγνώριση πνευματικών δικαιωμάτων σε δουλειές, αλλά και ο φόβος της μη καταβολής των δεδουλευμένων λόγω... της ανάγνωσης του κειμένου για τον Λιγνάδη.

Ο κ. Μπιμπίλας τονίζει την επιτακτική ανάγκη να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς οι αυθαιρεσίες στον χώρο δεν σταματάνε, ενώ συμβουλεύει τους συναδέλφους του να μην αρχίζουν πρόβες πριν να υπογράψουν τη σύμβαση.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

«Δυστυχώς φαίνεται ότι τα βάσανα των καλλιτεχνών δεν έχουν τελειωμό! Νέες πληροφορίες για περιστατικά που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον χώρο μας κι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις! Ηθοποιοί που επελέγησαν από ακρόαση δεν άρεσαν μετά από μερικές πρόβες, αλλά δεν τους έγιναν προσλήψεις ως ορίζει ο νόμος κι απολύονται!!! Αλλού παράσταση που εγκρίθηκε από ΔΗΜΟ, διενεργήθηκε μπροστά σε κοινό, αλλά επειδή διαβάστηκε το κείμενο του ΣΕΗ σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, απειλούνται να μην πληρωθούν!!!!

Σε μεγάλα στούντιο ηχογράφησης εν μέσω Αυγούστου ξεκινούν audio books για μεγάλο εκδοτικό οίκο, υπό τον όρο ότι οι ηθοποιοί θα απεμπολήσουν τα συγγενικά τους δικαιώματα!!!! Αυτά κι άλλα πολλά, κι αν προσθέσουμε και τα προβλήματα της προηγούμενης ανάρτησης μου σχετικά με τα κακώς κείμενα δείχνουν πόση δουλειά μας περιμένει φέτος στο ΣΕΗ!!! Μην αρχίσετε πρόβες αν δεν σας προσλάβουν.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ατ
Οι αταξίες του ιδιωτικού σχολείου του «βουνού» Ataxia στο Στείρι Βοιωτίας
Οι απογοητευμένοι γονείς που αναγκάστηκαν να πάρουν τα παιδιά τους από το αυτοαποκαλούμενο πρώτο «δημοκρατικό σχολείο του βουνού» και τα αναπάντητα...
Οι αταξίες του ιδιωτικού σχολείου του «βουνού» Ataxia στο Στείρι Βοιωτίας
ELLINIKHGLOSSA
Γλώσσα: Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιεί όλη η ανθρωπότητα
Ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας είναι τεράστιος, όπως αποδεικνύουν οι δεκάδες λέξεις που δανείσαμε παγκοσμίως για να έχουν να συνεννοούνται οι...
Γλώσσα: Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιεί όλη η ανθρωπότητα