zakinthos
Τι είπε στην κάμερα ο μεγάλος γιος της 40χρονης που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του άνδρα της – «Συντηρούσε η μάνα μου έναν τέτοιο άνθρωπο»

Σε απόγνωση και με το μυαλό στα μικρότερα αδέρφια του ο μεγάλος γιος της 40χρονης που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου της στη Ζάκυνθο μιλάει στην κάμερα και περιγράφει τη συμπεριφορά του 50χρονου θύτη αλλά και την υπερπροσπάθεια της μητέρας του να τα μεγαλώσει σωστά.

«Ένιωθα πως πρέπει να είμαι εδώ, να δω πώς ο άνθρωπος αυτός έκανε κάτι τέτοιο. Τα αδέρφια μου είναι με συγγενείς. Πήρα τηλέφωνο, είναι εντάξει. Η αδερφή μου κοιμόταν και αναζητούσε την μητέρα μου στον ύπνο της. Τα έχουμε πει όλα αυτά. Όταν ερχόταν σπίτι ήταν θολωμένος δεν άκουγε κανέναν. Χάλαγε τα λεφτά του εκεί που τα χάλαγε, ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει για κάτι καλύτερο για τα παιδιά του. Η μάνα μου έκανε δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα, όλα τα έξοδα, του σπιτιού. Συντηρούσε η μάνα μου έναν τέτοιο άνθρωπο».

Στο "Χαμόγελο του Παιδιού" τα ανήλικα της δολοφονημένης γυναίκας

"Τίποτα δεν μπορεί να καλύψει τη φρίκη που περνούσαν τα παιδιά", είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος πρόεδρος στο "Χαμόγελο του Παιδιού", για τα δύο ανήλικα παιδιά της γυναίκας που δολοφόνησε ο σύζυγός της στη Ζάκυνθο.

Προς το παρόν τα παιδιά ηλικίας 9 και 11 ετών φιλοξενούνται στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, τα παιδιά -με εισαγγελική εντολή- έχουν πάει στην Αλβανία για την κηδεία της μητέρας τους. "Πρέπει να αποχαιρετήσουν τη μητέρα τους. Πρέπει να πενθήσουν."

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εισαγγελία Ανηλίκων θα αποφασίσει για το μέλλον των ανήλικων παιδιών, με το οικογενειακό περιβάλλον να έχει τον πρώτο λόγο.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις όπου ο ένας γονιός δολοφονείται και ο άλλος φυλακίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τι συμβαίνει δηλαδή όταν αποφυλακίζεται ο συζυγοκτόνος και επιχειρεί να προσεγγίσει τα παιδιά του, τα οποία μένουν σε κάποιο ίδρυμα ή σε συγγενείς.

"Σκεφτείτε τα διλήμματα που μπαίνουν στην ψυχή του παιδιού", τόνισε.

Το ευχάριστο, μέσα σε αυτή την τραγωδία, είναι ότι χάρη στο ενδιαφέρον και τη φροντίδα ειδικών τα παιδιά που φιλοξενούνται από το "Χαμόγελο του Παιδιού" προχωράνε τη ζωή τους και σπουδάζουν.

«Είχαμε ειδοποιήσει πολλές φορές την αστυνομία»

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα, που ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε μέσα στο σπίτι της, το βράδυ της Κυριακής στην Ζάκυνθο, πριν την γυναικοκτονία είχε υποβάλλει δύο φορές μήνυση εναντίον του 51χρονου φερόμενου ως δράστη, για ενδοοικογενειακή βία.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, ωστόσο η 41χρονη πείστηκε ότι ο 49χρονος είχε καταφέρει να ελέγξει την παθολογική του ζήλια, με αποτέλεσμα να τον δεχτεί πίσω στο σπίτι. Ωστόσο ο δράστης άρχισε να δημιουργεί ξανά προβλήματα, να την κακοποιεί και να την απειλεί. Μετά από έναν ακόμα καβγά, η 41χρονη υπέβαλλε μήνυση. 

Ο 49χρονος εξαγριωμένος που τον κατήγγειλε στην αστυνομία, επέστρεψε στο σπίτι, άρπαξε ένα μαχαίρι και άρχισε να την μαχαιρώνει με μένος στον λαιμό και στο στήθος, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να αφήσει την τελευταία της πνοή. Μάλιστα, αφού την άφησε μέσα σε μια λίμνη αίματος, ο 49χρονος το επόμενο πρωί, πήγε στην δουλειά του, στην οικοδομή σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. 

Οι γείτονες είχαν ενημερώσει αρκετές φορές την αστυνομία, γιατί άκουγαν συχνά καβγάδες και φοβόντουσαν “μήπως γίνει το μοιραίο”.

Το ζευγάρι έμενε αρκετά χρόνια εδώ στο χωριό, η γυναίκα δούλευε καμαριέρα σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής και ο δράστης δούλευε περιστασιακά. Τους τελευταίους δύο μήνες τσακωνόντουσαν συνέχεια, αλλά τον έπιασαν μια φορά, τον είχαν κρατήσει τρεις μέρες μέσα και τον άφησαν ελεύθερο και έγινε το μοιραίο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα