Πάνος Καλαϊτζής: Υπάρχουν στοιχεία εναντίον του;
Ποιοι είναι οι λόγοι που ο Πάνος Καλαϊτζής βρίσκεται 6 μήνες προφυλακισμένος; Ένας "μη τρομοκράτης-τρομοκράτης".

Η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται σύντομα να αντιμετωπίσει μία πολύ σοβαρή υπόθεση, αυτή του αναρχικού Παναγιώτη Καλαϊτζή, που βρίσκεται σχεδόν έξι μήνες προφυλακισμένος, χωρίς κανένα στοιχείο εναντίον του.

Ο Παναγιώτης βρίσκεται στον Κορυδαλλό από τις 6 Φλεβάρη, μαζί με τους δύο συγκατηγορούμενούς του, Γεωργία B. και Θάνο Χ., με την κατηγορία συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, δεν έχει προκύψει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του, παρά τις εκτενείς έρευνες που γίνονται, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Νίκου Φωτόπουλου, στην efsyn.gr.

Το όνομά του απουσιάζει ακόμα και από τις καταθέσεις και τις παρακολουθήσεις των αστυνομικών ενώ μόνος συνδετικός κρίκος με την κατηγορία παραμένει το σπίτι που είχε παραχωρήσει σε συνάδελφό του για να περάσει τις μέρες της καραντίνας του. Μάλιστα, ο ίδιος ο Θάνος Χ. αναλαμβάνοντας την ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση «Αναρχική Δράση» δηλώνει ρητά πως ο Πάνος ουδεμία σχέση έχει με αυτή.

Συγγενείς και φίλοι του κ. Καλαϊτζή με γραπτή ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Για εμάς, η κάθε ώρα που παραμένει μέσα στη φυλακή, εκτός από πρόκληση, είναι και η απόδειξη της ποιότητας του δικαστικού συστήματος της ελληνικής “δημοκρατίας”. Ενός συστήματος, που αντιστρέφει το όποιο τεκμήριο αθωότητας στο ανάγνωσμα “ένοχος και προφυλακισμένος μέχρι αποδείξεως του εναντίου”.

Ενός συστήματος, που κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει πως, όχι μόνο έχει απολέσει την όποια ανεξαρτησία του (αν ποτέ υπήρξε τέτοια), αλλά πλέον λειτουργεί ως επιλεκτικός κατασταλτικός μηχανισμός ενάντια σε “παραδοσιακούς” και νέους εχθρούς. Γίναμε θεατές σε αποφυλακίσεις καταδικασθέντων για δολοφονίες, βιασμούς και παιδοβιασμούς.

Η εξαγορά από τους, διάσημους ή μη, κατηγορούμενους των υπηρεσιών ενός “μέσα στα πράγματα” δικηγόρου και οι κατάλληλες φιλικές σχέσεις με τα υψηλά κλιμάκια φαίνονται ικανοί παράγοντες ώστε να αμβλύνουν την κατά τα άλλα “άτεγκτη” στάση της Δικαιοσύνης. Και είναι αυτές οι πολύπαθες φιλικές σχέσεις λοιπόν, που αναλόγως με την περίπτωση και το είδος των φίλων, μπορούν άλλους να τους αποφυλακίζουν και άλλους να τους κρατάνε έγκλειστους, χωρίς ούτε ένα στοιχείο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λεωφορείο ΚΤΕΛ
Καστοριά: Υπάλληλος ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή
Παρότι τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής Gov.gr Wallet είναι πλήρως ισάξια ως προς την ισχύ τους με τα φυσικά έγγραφα
Καστοριά: Υπάλληλος ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή