Φορολογικές ρυθμίσεις
Νέα καταληκτική ημερομηνία για τις φορολογικές δηλώσεις.

Με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022.

Όπως ανακοινώθηκε, παρά το γεγονός ότι εφέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

"Η Κυβέρνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και του αυξημένου φόρτου εργασίας των λογιστών και φοροτεχνικών το τελευταίο διάστημα, λόγω της ενεργειακής κρίσης που απαιτεί την υποβολή αιτήσεων σε ποικίλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενισχύσεων, αλλά και λόγω της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις των εργασιών πολιτών και λογιστών που νοσούν, προχωρά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, ώστε να μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους."

Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων - Η λίστα με όλα τα σχολεία
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτό προσκλητήριο στις «υγιείς δυνάμεις» για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ
Σε εκλογική ετοιμότητα η Χαριλάου Τρικούπη – Συνεδρίασε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων
Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτό προσκλητήριο στις «υγιείς δυνάμεις» για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ
Υπουργείο Παιδείας
Ευρωπαϊκά Σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων και απορριφθέντων εκπαιδευτικών
Πίνακες α) κατάταξης εκπαιδευτικών και β) αποκλειόμενων υποψηφίων κλάδου ΠΕ03, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ08 για τον δευτεροβάθμιο κύκλο των Ευρωπαϊκών...
Ευρωπαϊκά Σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων και απορριφθέντων εκπαιδευτικών