kipros
Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Κύπρο

Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, με στόχο την ανατροπή του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', από την ηγεσία της χούντας των Συνταγματαρχών. Πέντε ημέρες αργότερα, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν γεγονός.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα στις 08:20 το πρωί, στιγμή της έναρξης της επιχείρησης προς το Προεδρικό Μέγαρο και τη διαφυγή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από αφύλακτη δίοδο στα δυτικά του Προεδρικού Μεγάρου, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα παραστεί στο μνημόσυνο για τους πεσόντες, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Στις 09:45 το πρωί θα παραστεί στο τρισάγιο και θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Μνημείου Δημοκρατίας και Αντίστασης και τις στήλες των πεσόντων αντιστασιακών εντός του πάρκου του Προεδρικού Μεγάρου. Διοργανωτές είναι η Επιτροπή Καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης και ο Σύνδεσμος Δημοκρατιών Αντιστασιακών Λευκωσίας.

Στις 11:00, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στην επετειακή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Από το Ντουμπάι μέχρι τη συνταγματική αναθεώρηση – Όλα στο τραπέζι της σύγκρουσης
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή: Μητσοτάκης κατά Κωνσταντοπούλου για τα περί οικογένειας και τοξικότητας
Μητσοτάκης: Από το Ντουμπάι μέχρι τη συνταγματική αναθεώρηση – Όλα στο τραπέζι της σύγκρουσης
Νεκρή 19χρονη στην Κεφαλονιά
Κεφαλονιά: Ξεσπά η αδελφή της 19χρονης - «Ό,τι κι αν ήταν η Μυρτώ, ήταν ένα παιδί»
Κεφαλονιά: Ξέσπασε η αδελφή της Μυρτούς κατά των συλληφθέντων - «Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»
Κεφαλονιά: Ξεσπά η αδελφή της 19χρονης - «Ό,τι κι αν ήταν η Μυρτώ, ήταν ένα παιδί»