Αλλαγές στον αριθμό των δόσεων για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία - Εναρμόνιση με ΑΑΔΕ
Δυνητική εναρμόνιση του ανώτατου αριθμού των δόσεων για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, με τον αντίστοιχο αριθμό δόσεων της ΑΑΔΕ, προς διευκόλυνση των πολιτών με οφειλές.

Ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους έχουν ασφαλιστικές οφειλές και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας παραγραφής προανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης εξετάζεται ο ανώτατος αριθμός των δόσεων για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία να εναρμονιστεί με τον αντίστοιχο αριθμό δόσεων της ΑΑΔΕ και, με αυτόν τον τρόπο, να διευκολυνθεί μια μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Επίσης, κατατίθεται άμεσα νομοθετική διάταξη στη Βουλή, όπου τίθενται ως όριο τα 10 έτη, μετά τα οποία οι αξιώσεις του ΕΦΚΑ προς επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, παραγράφονται.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρθηκε, η Πολιτεία συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον κανόνα της 20ετούς παραγραφής που έθετε ο νόμος Κατρούγκαλου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει και ένα βήμα παραπέρα: αφενός θα ρυθμιστεί το σύνολο της διαδικασίας παραγραφής, αφετέρου δρομολογείται η δεκαετία να μειωθεί σε πενταετία, από το 2027 και μετά. Έτσι, θα υπάρξει εναρμόνιση και με τα όσα ισχύουν στη φορολογική διοίκηση. Στόχος είναι όλα αυτά να περιληφθούν σε ενιαία διάταξη, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidiki_pornografia.jpg
Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»
«Σε ένα σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, ένας ανήλικος βιντεοσκόπησε δύο παιδιά να ερωτοτροπούν και το έστειλε σε φίλους του, χωρίς να καταλαβαίνει...
Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»