Αλλαγές στον αριθμό των δόσεων για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία - Εναρμόνιση με ΑΑΔΕ
Δυνητική εναρμόνιση του ανώτατου αριθμού των δόσεων για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, με τον αντίστοιχο αριθμό δόσεων της ΑΑΔΕ, προς διευκόλυνση των πολιτών με οφειλές.

Ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους έχουν ασφαλιστικές οφειλές και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας παραγραφής προανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης εξετάζεται ο ανώτατος αριθμός των δόσεων για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία να εναρμονιστεί με τον αντίστοιχο αριθμό δόσεων της ΑΑΔΕ και, με αυτόν τον τρόπο, να διευκολυνθεί μια μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Επίσης, κατατίθεται άμεσα νομοθετική διάταξη στη Βουλή, όπου τίθενται ως όριο τα 10 έτη, μετά τα οποία οι αξιώσεις του ΕΦΚΑ προς επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, παραγράφονται.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρθηκε, η Πολιτεία συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον κανόνα της 20ετούς παραγραφής που έθετε ο νόμος Κατρούγκαλου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει και ένα βήμα παραπέρα: αφενός θα ρυθμιστεί το σύνολο της διαδικασίας παραγραφής, αφετέρου δρομολογείται η δεκαετία να μειωθεί σε πενταετία, από το 2027 και μετά. Έτσι, θα υπάρξει εναρμόνιση και με τα όσα ισχύουν στη φορολογική διοίκηση. Στόχος είναι όλα αυτά να περιληφθούν σε ενιαία διάταξη, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη
Τέμπη: Εντολή για εκταφή εννέα θυμάτων – Πίεση για άμεσες εξετάσεις χωρίς εξασφαλισμένα εργαστήρια
Σχεδόν τρία χρόνια μετά την τραγωδία, η Δικαιοσύνη ζητά νέες εξετάσεις, ενώ συγγενείς κάνουν λόγο για καθυστερήσεις και παραλείψεις
Τέμπη: Εντολή για εκταφή εννέα θυμάτων – Πίεση για άμεσες εξετάσεις χωρίς εξασφαλισμένα εργαστήρια