Ηπατίτιδα σε παιδιά: Πρώτος θάνατος στην Ελλάδα
Ήταν 13 μηνών

Σήμερα καταγράφηκε στη χώρα μας ο πρώτος θάνατος παιδιού, που συνδέεται με σοβαρή οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για παιδί 13 μηνών, που εισήχθη σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική λόγω εμπυρέτου από διημέρου και νωθρότητας. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα και παρά τις προσπάθειες των ιατρών δυστυχώς κατέληξε.

Μετά την ανακοίνωση της αύξησης των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 920 ανάλογα περιστατικά σε 33 χώρες του κόσμου. Από τα πιθανά κρούσματα που έχουν δηλωθεί παγκοσμίως, 45 (5%) χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος και 18 (2%) κατέληξαν. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς.

Μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν δηλωθεί άλλα 11 περιστατικά, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα περιστατικά αυτά δεν χρειάστηκε να λάβουν ειδική θεραπεία, δεν παρουσίασαν καμία επιπλοκή και παραμένουν σε άριστη κατάσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ταμπλό αυτοκινήτου
Αυτοκίνητο: Προσέξτε το μικρό βελάκι – Η απλή ένδειξη που όλοι παραβλέπουμε
Το «μυστικό» στο ταμπλό του αυτοκινήτου σου: Η ένδειξη που βλέπουμε όλοι – και σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει τι σημαίνει
Αυτοκίνητο: Προσέξτε το μικρό βελάκι – Η απλή ένδειξη που όλοι παραβλέπουμε
Pedro Sanche
Ισπανία σε Τραμπ: Σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο και τις εμπορικές συμφωνίες
Η Μαδρίτη απαντά στις απειλές Τραμπ για εμπάργκο μετά την άρνησή της να παραχωρήσει βάσεις για επιθέσεις στο Ιράν
Ισπανία σε Τραμπ: Σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο και τις εμπορικές συμφωνίες