golearn-engl_970-250
Με στόχο την ευκολότερη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις εγκαταστάσεις και τα καταστήματα του ΟΚΑΑ, διενεργήθηκε πρόγραμμα αξιολόγησης προσβασιμότητας στους χώρους της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη, την Κρεαταγορά και την Αγορά του Καταναλωτή.

Πρόγραμμα αξιολόγησης προσβασιμότητας στους χώρους της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη, την Κρεαταγορά και την Αγορά του Καταναλωτή έχει ξεκινήσει η διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία "Με 'Αλλα Μάτια".

Στόχος είναι η περαιτέρω διευκόλυνση καταναλωτών με αναπηρία που επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του οργανισμού, υιοθετώντας την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων ευρωπαϊκών προδιαγραφών προσβασιμότητάς τους, στις εγκαταστάσεις και τα καταστήματα του Οργανισμού για μια αγορά ακόμη πιο "φιλική" στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).    

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η αξιολόγηση προσβασιμότητας πρόκειται να υλοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ ανά την επικράτεια. Η δράση αυτή είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ESG που έχει υιοθετήσει ο Οργανισμός με την υποστήριξη του Υπερταμείου, για όλες τις θυγατρικές του. Η αξιολόγηση υλοποιήθηκε από focus group αναπήρων και επιστημόνων του χώρου ώστε ο τελικός χρήστης να έχει τον πρώτο λόγο, σε συνάρτηση πάντα με την κείμενη νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Απόστολος Αποστολάκος, επισήμανε "Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επεξεργαστήκαμε την εμπειρία του εμποδιζόμενου επισκέπτη, προκειμένου να δημιουργήσουμε χώρους προσβάσιμους και λειτουργικούς για όλους, κάνοντας πράξη τη θέση μας, για ισότιμη  εξυπηρέτησή όλων των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς, λόγω αναπηρίας. Θεωρούμε υποχρέωση μας οι Αγορές να είναι προσβάσιμες σε όλους μας. Είμαστε όλοι ίσοι. Έχουμε ήδη δημιουργήσει από όταν αναλάβαμε, θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ και για εγκυμονούσες, έχει γίνει ειδική σηματοδότηση της ΚΑΑ και πρόκειται να γίνουν ακόμα περισσότερα στο άμεσα χρονικό διάστημα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σαν κοινωνία". 

Από την πλευρά του, ο τυφλός δικηγόρος και πρόεδρος της ΑΜΚΕ "Με 'Αλλα Μάτια", Βαγγέλης Αυγουλάς παραδίδοντας την έκθεση αξιολόγησης, εξήρε το έργο της διοίκησης του οργανισμού, τονίζοντας, ότι έκανε αυτό που, αν και θα έπρεπε, δεν είναι αυτονόητο για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Ζήτησε, δηλαδή, από τα άτομα με αναπηρία και περιορισμένη κινητικότητα, την αξιολόγηση των εγκαταστάσεών του στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσλειτουργίες που αποκλείουν την ελεύθερη πρόσβαση των ΑμεΑ, στους χώρους του. "Τέτοια έργα δίνουν θέσεις εργασίας σε ανάπηρα άτομα και υπηρετούν το σύνθημα ζωής του παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος ‘Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς'. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, έργο αποδεικνύει ότι η διάχυση της διάστασης της προσβασιμότητας στις θυγατρικές του Υπερταμείου δεν είναι πυροτέχνημα αλλά συμπεριληπτική στρατηγική και εταιρική φιλοσοφία.", ανέφερε ο κ. Αυγουλάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

makrakomi
Γυναικοκτονία στη Μακρακώμη: Η ιστορία…δυόμιση χρόνια μετά
«Τη σκότωσε και αυτοκτόνησε» - Τι έδειξε η Εισαγγελική έρευνα για την οικογενειακή τραγωδία στη Μακρακώμη που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο
Γυναικοκτονία στη Μακρακώμη: Η ιστορία…δυόμιση χρόνια μετά
Βιασμός
Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Σε ασφαλή χώρο πλέον η 26χρονη γυναίκα, που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον Βόλο - Ο σύζυγός της που τής επιτέθηκε με κατσαβίδι αφέθηκε...
Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας