προσλήψεις εκπαιδευτικών κινητό τηλέφωνο
Νωρίτερα έρχεται στο κινητό η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό θα «έρθουν» νωρίτερα από ότι είχε ανακοινώσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως από τις 21 Ιουλίου όλοι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν στο κινητό τους την ταυτότητά τους και το δίπλωμα οδήγησης.

Την είδηση αυτή είχε προαναγγείλει ο υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος είχε πει πως από τον Ιούλιο οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το δίπλωμα οδήγησης προκειμένου να τα επιδεικνύουν. Αρκεί να έχουν μαζί το κινητό τους.

Ψηφιακή ταυτότητα όπως... πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αυτός είναι ο προγραμματισμός και ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί απολύτως, είχε πει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγώντας ότι η χρήση θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Ο Κυρ. Πιερρακάκης εξήγησε, παράλληλα, ότι προς το παρόν ξεκινάμε με την ταυτότητα και το δίπλωμα που είναι εθνικά έγγραφα - γιατί το διαβατήριο είναι διεθνές έγγραφο και κατ’ επέκταση η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη.

«Δεν μας τιμά η ταυτότητα που έχουμε» είπε γελώντας ο υπουργός, προσθέτοντας ότι είναι από τις χειρότερες της Ευρώπης αισθητικά και λειτουργικά.

Όμως δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπολείπεται και σε θέματα ασφάλειας, κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Στην Αλεξανδρούπολη ο Τσίπρας: Μήνυμα για πόλεμο, εξωτερική πολιτική και ακρίβεια
Ο Τσίπρας παρουσιάζει την «Ιθάκη» στον Έβρο με αιχμές για Μητσοτάκη και τις διεθνείς εξελίξεις
Στην Αλεξανδρούπολη ο Τσίπρας: Μήνυμα για πόλεμο, εξωτερική πολιτική και ακρίβεια
τραμπ
Τραμπ: «Αν οι σύμμαχοι δεν βοηθήσουν στα Στενά του Ορμούζ, το μέλλον του ΝΑΤΟ θα είναι κακό»
Η παρέμβαση Τραμπ αποτελεί σαφή προσπάθεια μεταφοράς του κόστους ασφάλειας των Στενών του Ορμούζ σε μια ευρύτερη διεθνή συμμαχία. Το ερώτημα που...
Τραμπ: «Αν οι σύμμαχοι δεν βοηθήσουν στα Στενά του Ορμούζ, το μέλλον του ΝΑΤΟ θα είναι κακό»