Μυστήριο με τον θάνατο της 14χρονης στο Βόλο: Τι λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων
Οι γιατροί έκαναν λόγο για εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις συνθήκες του αναπάντεχου θανάτου της 14χρονης μαθήτριας, Ελένης, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Οι γονείς του παιδιού ισχυρίζονται ότι υπέστη ηλεκτροπληξία, αλλά οι γιατροί μπήκαν σε σκέψεις από τα τραύματα και τη γενικότερη εικόνα του κοριτσιού.

Το κορίτσι, που διέμενε με τη μητέρα, τον πατριό του και το ετεροθαλές αδερφάκι του, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας στον Βόλο, φέρεται να έπεσε στη μπανιέρα του σπιτιού της, στις 4 Ιανουαρίου του 2022.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι συγγενείς της στους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, η 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία από το θερμοσίφωνα που ήταν σε λειτουργία την ώρα που έκανε μπάνιο.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί έκαναν λόγο για εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες δεν διευκρινίστηκε πως προκλήθηκαν, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Το κορίτσι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση γι’ αυτό και διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε 6 μήνες έως τον θάνατό της.

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι γείτονες της 14χρονης Ελένης την αποχαιρέτησαν την 1η Ιουλίου στο Αλιβέρι.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, υποστήριξε πως μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν μιλάμε για ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα όταν εισέρχεται στο σώμα προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά.

<script src="https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js"></script> <glomex-player data-integration-id="40599z13jz16q3xa" data-playlist-id="v-cl6lp0ymkg09"> </glomex-player> <script type="application/ld+json"> {"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον τραυματισμό που οδήγησε στον θάνατο την 14χρονη Ελένη","description":"Ύστερα από 6 μήνες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, η 14χρονη κατέληξε με τα αίτια θανάτου να παραμένουν ακόμη άγνωστα.","thumbnailUrl":"https://i1thumbs.glomex.com/dC1jNWN5MW53cGJ5bnQvMjAyMi8wNy8wNC8wNC81Nl80NV82MmMyNzMwZGFhNzI5LmpwZw==/profile:player-960x540","duration":"PT7M3S","uploadDate":"2022-07-04T05:00:31.000Z","embedUrl":"https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z13jz16q3xa&playlistId=v-cl6lp0ymkg09","provider":{"@type":"Organization","name":"glomex GmbH","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://player.glomex.com/[email protected]","width":136,"height":146}}} </script>

Σημειώνεται πως στο πρόσωπο και στο λαιμό του κοριτσιού είχαν βρεθεί εκδορές, που για την ώρα είναι άγνωστης αιτίας.

Σχετικά με την εισρόφηση, ο Γρ. Λέων είπε: «Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία».

Τέλος, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ιατρικός φάκελος της 14χρονης καθώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;