kausonas
Alexandros Michailidis / SOOC
Ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην Αττική

Την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα. Από τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 18 έως 38-39 βαθμούς, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 21 έως 39, στη Θεσσαλία από 18 έως 37-38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 37-38, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 21 έως 32 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 20 έως 34-35 βαθμούς, ενώ τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ενίσχυση των βορείων ανέμων. Δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στο νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34-35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατζαρια
Εύκολη παντζαροσαλάτα: Ιδανικό συνοδευτικό για ψάρια και θαλασσινά
Η παντζαροσαλάτα είναι από εκείνα τα πιάτα που συνδυάζουν εντυπωσιακή εμφάνιση με πλούσια γεύση, ενώ ετοιμάζονται γρήγορα και χωρίς κόπο.
Εύκολη παντζαροσαλάτα: Ιδανικό συνοδευτικό για ψάρια και θαλασσινά
εκπαιδευτικός
Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι: Το παράδοξο των Ελλήνων εκπαιδευτικών
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι από τους πιο μορφωμένους δημόσιους λειτουργούς. Και ταυτόχρονα από τους πιο υποτιμημένους οικονομικά. Αυτή η αντίφαση...
Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι: Το παράδοξο των Ελλήνων εκπαιδευτικών
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Συναγερμός για την Πρωταπριλιά: 7 περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας: Πιθανότητα για «μετεωρολογική βόμβα»

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται στη χώρα μας

Συναγερμός για την Πρωταπριλιά: 7 περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας: Πιθανότητα για «μετεωρολογική βόμβα»