Καιρός: Καλοκαιρία με άνοδο θερμοκρασίας το Σάββατο 2/7
Καλές οι καιρικές συνθήκες αύριο και μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, με μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά

Το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια τμήματα. Από τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37, στην Ήπειρο από 18 έως 337-38 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 17 έως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 36-37 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-7 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα