ειδικη αγωγή
Τεράστιοι αμμόλοφοι ύψους 25 μέτρων εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη 

Πολλά είναι τα μέρη που δεν θυμίζουν σε τίποτα ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα.

Ένα από αυτά και η παραλία του Αγίου Παύλου στο νότο της Κρήτης, που σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την εντύπωση ότι αυτό που αντικρίζεις ανήκει στη χώρα μας. Τεράστιοι αμμόλοφοι ύψους 25 μέτρων εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, παραπέμποντας, στην κυριολεξία, σε έρημο.

Μέρος της Ακουμιανής Γυαλιάς, μιας τεράστιας παραλίας στον νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, και σε απόσταση 53 χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου συναντάται μία από τις πιο εντυπωσιακές και επιβλητικές ακρογιαλές του νομού.

Η ακτή του Αγίου Παύλου, δίπλα στον ομώνυμο οικισμό, κοντά στο ακρωτήριο της Μέλισσας και την εντυπωσιακή παραλία της Τριόπετρας στο νότιο τμήμα του νομού, εντυπωσιάζει όσους καταφέρουν να την προσεγγίσουν με την μοναδική φυσική ιδιαιτερότητά της. Τεράστιοι αμμόλοφοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες της, κάποιοι από αυτούς φτάνουν ακόμη και τα 25 μέτρα σε ύψος, σε ένα σκηνικό βγαλμένο λες από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

agios_paulos_rethumno6.jpg

Για πολλούς οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου, η πλαζ είναι γνωστή και ως Αλατσόγκρεμνος, είναι μία από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές παραλίες του νομού, το μήκος της οποίας αγγίζει περίπου το ένα χιλιόμετρο. Οι ψηλοί λόφοι της άμμου κατά μήκος όλης της ακρογιαλιάς προκαλούν δέος στον λουόμενο, κάνοντας, ωστόσο, την ανάβαση μια δύσκολη διαδικασία, ιδιαίτερα τις ώρες που ο ήλιος καίει δυνατά.

Τα καταγάλανα νερά της καλούν σε δροσιστικά μακροβούτια, ωστόσο χρειάζεται αρκετή προσοχή καθώς είναι βαθιά. Μάλιστα, σε περίπτωση δυτικών ανέμων δημιουργούνται έντονα κύματα, γι αυτό συνίσταται έγκαιρη ενημέρωση πριν αποφασίσει κανείς να την επισκεφτεί.

agios_paulos_rethumno3.jpg

Η μεγάλη έκταση της παραλίας βοηθάει στο να απολαύσει κανείς ήσυχα και απομονωμένα μακροβούτια μακριά από την βουή των πιο πολυσύχναστων ακρογιαλιών, ενώ υπάρχει και υποτυπώδης οργάνωση (λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες). Γι' αυτό όσοι αποφασίσουν να την επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί και τα απαραίτητα εφόδια (ομπρέλες, νερό κ.α.).

Παραλία Αγίου Παύλου: Πώς να την προσεγγίσετε

Η πρόσβαση στους Αμμόλοφους είναι εύκολη με τον δρόμο να φτάνει σχεδόν πάνω από την παραλία και να χρειάζεται μόνο μία μικρή κατάβαση της κοιλάδας που σχηματίζεται και οδηγεί στην ακρογιαλιά. Εναλλακτική επιλογή αποτελεί η πεζοπορία από τον οικισμό του Αγίου Παύλου (περίπου 10 λεπτά).

agios_paulos_rethumno5.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων