Oλονύχτια μάχη στην ΜΕΘ Παίδων και ηλεκτροσόκ σε 4 μηνών μωρό για να σωθεί
Οι γιατροί της μονάδας επιχείρησαν αρχικά να ανατάξουν το μωρό με φαρμακευτικά σκευάσματα, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή του το 4 μηνών αγοράκι που διακομίστηκε χθες βράδυ εκτάκτως μετά από συντονισμένη επιχείρηση του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αχαϊκού thebest.gr. το μωρό, παρουσίασε αιφνιδίως πολύ σοβαρή και σπάνια αρρυθμία η οποία ήταν απειλητική για τη ζωή του.

Οι γιατροί της μονάδας επιχείρησαν αρχικά να ανατάξουν το μωρό με φαρμακευτικά σκευάσματα, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Γι αυτό και πήραν την απόφαση, σε συνεννόηση με τους γονείς να προχωρήσουν σε ηλεκτρική ανάταση, με ηλεκτροσόκ κάτι που δεν συνηθίζεται σε τόσο μικρές ηλικίες αλλά κριθηκε απαραίτητο για να σωθεί το μωρό.

«Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν μπορεί να αναταχθεί η αρρυθμία με τα φάρμακα, έπρεπε να προχωρήσουμε σε ηλεκτροσόκ για να σώσουμε το μωρό γιατί η ζωή του ήταν σε κίνδυνο. Ενημερώσαμε τους γονείς για τη διαδικασία και τους κινδύνους και συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε για να ζήσει το βρέφος. Ευτυχώς παρότι είναι μια διαδικασία που γίνεται κατά κόρον όταν έχουμε ανακοπή καρδιάς, πήγαν όλα πολύ καλά και το αγοράκι κέρδισε τη μάχη» ανέφερε στο thebest ο επικεφαλής γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης.

Χάρη στη σωτήρια επέμβαση των γιατρών  όλα πήγαν καλά και το μωράκι από τα ξημερώματα σταθεροποιήθηκε και παραμένει στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ιατρικές διαδικασίες και να μεταφερθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα για διερευνηθεί περαιτέρω το πρόβλημα που παρουσιάζει στην καρδιά του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλαίσιο για αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2026-2027 σε υπηρεσίες και φορείς
Πώς διενεργούνται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία και τους εποπτευόμενους φορείς για το έτος 2026-2027
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλαίσιο για αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2026-2027 σε υπηρεσίες και φορείς
στρατός
Αίτημα των εκπαιδευτικών Ημαθίας για μισθολογική και ασφαλιστική αναγνώριση του στρατού χωρίς εισφορές
Επιστολή του ΣΕΠΕ Ημαθίας στα αρμόδια υπουργεία: Πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας
Αίτημα των εκπαιδευτικών Ημαθίας για μισθολογική και ασφαλιστική αναγνώριση του στρατού χωρίς εισφορές
Κάμερα
Κάμερες στα σχολεία: «Δεν προστατεύουν – Περιορίζουν ελευθερία και παιδαγωγική λειτουργία»
«Όχι κάμερες στα σχολεία»: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν αυταρχισμό και Big Brother
Κάμερες στα σχολεία: «Δεν προστατεύουν – Περιορίζουν ελευθερία και παιδαγωγική λειτουργία»