ειδικη αγωγή
Thumbnail
Οι πιο όμορφες παραλίες της Θεσσαλονίκης για τις καλοκαιρινές βουτιές

Για τις καλοκαιρινές βουτιές, δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε για ώρες ώστε να απολαύσετε μια μικρή εξόρμηση. Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές και φημισμένες παραλίες, όπου παραδείγματα αποτελούν οι εξής:

Ναυάγιο

Στο Ναυάγιο θα βρείτε τα πιο καθαρά νερά, ελαφρώς βαθύτερα από τα ρηχά που συνηθίζουμε στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής για παράδειγμα, και εντελώς δροσερά. Μία μεγάλου μήκους ακτογραμμή με άμμο, ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό με τον πρωταγωνιστή αναμφίβολα το ομώνυμο ναυάγιο. 

Σκουριασμένο αγέρωχο και επιβλητικό, πολυφωτογραφισμένο το κουφάρι ενός πλοίου που κατέληξε εκεί όταν βυθίστηκε περίπου το 1970 δίνοντας το στίγμα του σε όλη την παραλία.

Ρετζίκα Ποταμός και Φανάρι

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ακτή Ρετζίκα Ποταμός και Φανάρι, έχουν καταφέρει να στρέψουν όλη την προσοχή των ντόπιων.

Τα νερά τόσο στο Φανάρι όσο και στον Ποταμό παραμένουν πεντακάθαρα, αρκετά πιο οργανωμένες σε ό,τι αφορά τις παροχές και τα beach bar, δεν λείπει τίποτα ακόμα και από τον πιο απαιτητικό λουόμενο.

Καλλικράτεια και Νέα Ηράκλεια 

Η παραλία της Νέας Ηράκλειας πριν από μερικά χρόνια ήταν ένας λασπότοπος. Μία εικόνα που δεν θα μπορούσε με τίποτα έστω να πλησιάζει την σημερινή της εικόνα. 

Μεγάλη ακτογραμμή, οργανωμένη παραλία και περιβάλλον.

Η Καλλικράτεια, είναι πλήρως οργανωμένη ωστόσο δεν φημίζεται αυτούσια για τα πάντα πεντακάθαρα νερά της. Όμως από το ύψος της Καλλικράτειας έως και τον οικισμό των Γεωπονικών, η ακτογραμμή σχηματίζει υπέροχους μικρούς κολπίσκους, ιδανικούς τόσο για απομόνωση όσο και για την απόλυτη απόλαυση της καλής θάλασσας. 

Οι περισσότεροι κολπίσκοι έχουν μικρές αμμουδιές και δεν είναι οργανωμένες, οπότε θα πρέπει απλά να ακολουθήσετε την ακτογραμμή της Καλλικράτειας με κατεύθυνση προς τα Γεωπονικά και να σταματάτε στα μικρά δασάκια κάθε φορά που πιάνει το μάτι σας, αυτοσχέδια ή πιο πρόχειρη σκάλα να βγάζει σε παραλία. 

Μία από τις πιο γνωστές πλέον και καλές είναι ο κολπίσκος που ακολουθεί ακριβώς μετά τα βράχια στο τέλος της κεντρικής παραλίας της Καλλικράτειας.

Περαία 

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα ένδοξα πάρτι και τα μεγάλα event πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες όταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι παραλίες Περαίας και Αγ.Τριάδας αποτελούσαν το μονοπώλιο για την καλοκαιρινή διασκέδαση των νέων της πόλης. 

Μετά από την ερήμωση ήρθε ξανά η ανάπτυξή της, καθώς πλέον η Περαία επιλέγεται σταθερά από εντυπωσιακά περισσότερο κόσμο και αποκτά ένα διαφορετικό lifestyle αντίθετο από εκείνο που την χαρακτήριζε εδώ και χρόνια. Πιο οργανωμένα beach bar και προσεγμένη ακτή, ιδιαίτερης αισθητικής νέα ξενοδοχεία και πιο σύγχρονο περιβάλλον την βάζουν ξανά και δυνατά στον χάρτη των κοντινών δροσερών εξορμήσεων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και η κόρη τους η οποία επιπλέον κατήγγειλε ότι ο πατέρας ασκούσε σωματική βία και στην ίδια.
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»