Thumbnail
Οι πιο όμορφες παραλίες της Θεσσαλονίκης για τις καλοκαιρινές βουτιές

Για τις καλοκαιρινές βουτιές, δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε για ώρες ώστε να απολαύσετε μια μικρή εξόρμηση. Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές και φημισμένες παραλίες, όπου παραδείγματα αποτελούν οι εξής:

Ναυάγιο

Στο Ναυάγιο θα βρείτε τα πιο καθαρά νερά, ελαφρώς βαθύτερα από τα ρηχά που συνηθίζουμε στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής για παράδειγμα, και εντελώς δροσερά. Μία μεγάλου μήκους ακτογραμμή με άμμο, ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό με τον πρωταγωνιστή αναμφίβολα το ομώνυμο ναυάγιο. 

Σκουριασμένο αγέρωχο και επιβλητικό, πολυφωτογραφισμένο το κουφάρι ενός πλοίου που κατέληξε εκεί όταν βυθίστηκε περίπου το 1970 δίνοντας το στίγμα του σε όλη την παραλία.

Ρετζίκα Ποταμός και Φανάρι

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ακτή Ρετζίκα Ποταμός και Φανάρι, έχουν καταφέρει να στρέψουν όλη την προσοχή των ντόπιων.

Τα νερά τόσο στο Φανάρι όσο και στον Ποταμό παραμένουν πεντακάθαρα, αρκετά πιο οργανωμένες σε ό,τι αφορά τις παροχές και τα beach bar, δεν λείπει τίποτα ακόμα και από τον πιο απαιτητικό λουόμενο.

Καλλικράτεια και Νέα Ηράκλεια 

Η παραλία της Νέας Ηράκλειας πριν από μερικά χρόνια ήταν ένας λασπότοπος. Μία εικόνα που δεν θα μπορούσε με τίποτα έστω να πλησιάζει την σημερινή της εικόνα. 

Μεγάλη ακτογραμμή, οργανωμένη παραλία και περιβάλλον.

Η Καλλικράτεια, είναι πλήρως οργανωμένη ωστόσο δεν φημίζεται αυτούσια για τα πάντα πεντακάθαρα νερά της. Όμως από το ύψος της Καλλικράτειας έως και τον οικισμό των Γεωπονικών, η ακτογραμμή σχηματίζει υπέροχους μικρούς κολπίσκους, ιδανικούς τόσο για απομόνωση όσο και για την απόλυτη απόλαυση της καλής θάλασσας. 

Οι περισσότεροι κολπίσκοι έχουν μικρές αμμουδιές και δεν είναι οργανωμένες, οπότε θα πρέπει απλά να ακολουθήσετε την ακτογραμμή της Καλλικράτειας με κατεύθυνση προς τα Γεωπονικά και να σταματάτε στα μικρά δασάκια κάθε φορά που πιάνει το μάτι σας, αυτοσχέδια ή πιο πρόχειρη σκάλα να βγάζει σε παραλία. 

Μία από τις πιο γνωστές πλέον και καλές είναι ο κολπίσκος που ακολουθεί ακριβώς μετά τα βράχια στο τέλος της κεντρικής παραλίας της Καλλικράτειας.

Περαία 

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα ένδοξα πάρτι και τα μεγάλα event πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες όταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι παραλίες Περαίας και Αγ.Τριάδας αποτελούσαν το μονοπώλιο για την καλοκαιρινή διασκέδαση των νέων της πόλης. 

Μετά από την ερήμωση ήρθε ξανά η ανάπτυξή της, καθώς πλέον η Περαία επιλέγεται σταθερά από εντυπωσιακά περισσότερο κόσμο και αποκτά ένα διαφορετικό lifestyle αντίθετο από εκείνο που την χαρακτήριζε εδώ και χρόνια. Πιο οργανωμένα beach bar και προσεγμένη ακτή, ιδιαίτερης αισθητικής νέα ξενοδοχεία και πιο σύγχρονο περιβάλλον την βάζουν ξανά και δυνατά στον χάρτη των κοντινών δροσερών εξορμήσεων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα