Οι μωβ μέδουσες εξαπλώνονται πλέον σε όλη τη χώρα, καθώς από τον Αργοσαρωνικό πέρασαν στον Αργολικό και τις Κυκλάδες, ενώ στη συνέχεια έκαναν την εμφάνισή τους στο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο, στα Βόρειο-δυτικά της Κρήτης και στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.
Λιγότερο συχνές εμφανίσεις έχουν κάνει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ "καθαρά" φαίνεται πως είναι προσωρινά τα νησιά του Βόρειου Αιγαίο (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία και Σάμος).
Το JellyReport, που βασίζεται στις καταγραφές που μπαίνουν στην πλατφόρμα του iNaturalist, ξεκίνησε μια εβδομαδιαία ενημέρωση για το πού θα βρίσκονται οι μέδουσες, έτσι ώστε να είστε ενήμεροι, προτού φύγετε για διακοπές.
Σύμφωνα με το τελευταίο report για την εβδομάδα που διανύουμε (27/6-3/7), με τους βοριάδες που αναμένονται ίσως να δούμε μια σημαντική επέκταση των μωβ μεδουσών και σε άλλα νησιά των νότιων Κυκλάδων και περιοχών που ήταν πιο ήρεμα την προηγούμενη περίοδο.
Όπως σημειώνεται, ωστόσο, τα πάντα εξαρτώνται από το πού θα τις μετακινήσουν τα θαλάσσια ρεύματα της εκάστοτε περιοχής.
Δείτε τον επικαιροποιημένο χάρτη με τα σημεία εντοπισμού των μωβ μεδουσών:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ
Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ
Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ
Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ