αγορά, κόσμος, διασταύρωση, φανάρια, δρόμος, ψώνια, κέντρο Αθήνας
Νέο πρόγραμμα επιδότησης για άστεγους έρχεται από τον Δήμο Αθηναίων. Στόχος ο εντοπισμός κατοικίας, η απόκτηση κατάρτισης και η ανεύρεση εργασίας.

Ο δήμος Αθηναίων προχωρά στην επιδότηση στέγης, κατάρτισης και εργασίας για 56 άστεγους, στο πλαίσιο του προγράμματος "Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους", του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει στέγαση σε διαμερίσματα και κάλυψη του ενοικίου για 24 μήνες, κάλυψη δαπανών οικοσκευής και λειτουργικών δαπανών έως 24 μήνες, επιδότηση εργασίας και κατάρτισης, ψυχοκοινωνική στήριξη, εργασιακή συμβουλευτική, διασύνδεση και παραπομπή σε αρμόδιες και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Στο πρόγραμμα, μπορούν να ενταχθούν ωφελούμενοι που προέρχονται από κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα από τον Ξενώνα Φιλοξενίας, το Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο του ΚΥΑΔΑ, το Υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου, τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Αθηναίων, την Κοινωνική Κατοικία, το Ν.Π.Ι.Δ. "Επάνοδος", καθώς και από τα προγράμματα εξαρτημένων γυναικών και επανένταξης ανδρών (18 ΑΝΩ). "Η εξασφάλιση στέγης και εργασίας, πρωτίστως, τονώνει την αξιοπρέπεια κάθε ευάλωτου συμπολίτη μας, συμβάλλοντας στην κοινωνική και επαγγελματική του επανένταξη. Στον Δήμο Αθηναίων, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή κρατικό κονδύλι, κάθε ιδιωτική προσφορά με στόχο να πυκνώσουμε το "πλέγμα" της αλληλεγγύης που έχει ανάγκη η πόλη", δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

"Είμαστε χαρούμενοι", πρόσθεσε "διότι για πρώτη φορά δημιουργούνται τόσο σύγχρονες δομές και υποστηρικτικά δίκτυα στην Αθήνα για τους άστεγους συμπολίτες μας. Θα είμαστε, βεβαίως, περισσότερο χαρούμενοι όταν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της, δε θα υπάρχουν πλέον άστεγοι ή οικογένειες σε συνθήκες έλλειψης στέγης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες ή ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, καθώς και στην ΕΑΤΑ, στα τηλέφωνα: 210 5210690-643-706 & 210 331200

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χανιά φωτιά
Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά: Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σούδα Χανίων - Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Ναύσταθμο
Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά: Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός
taskendi
Εάν έχετε συγγενή πολιτικό πρόσφυγα αυτή η εκδήλωση σας αφορά σήμερα
Σήμερα παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Αθηναίων στις 7μ.μ. ένα βιβλίο που αφορά τους πολιτικούς πρόσφυγες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους
Εάν έχετε συγγενή πολιτικό πρόσφυγα αυτή η εκδήλωση σας αφορά σήμερα
ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.jpg
Πώς θα αμειφθούν όσοι συμμετέιχαν στις εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση
Καθορισμός αποζημίωσης των απασχολούμενων στις εξετάσεις της 14ης Απριλίου 2024 για την απόκτηση του «Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για...
Πώς θα αμειφθούν όσοι συμμετέιχαν στις εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση