Χωρίς να αρκεστεί στην πράξη άρνησης, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ενεργού τυφλού δικηγόρου, Βαγγέλη Αυγουλά, ο οδηγός ταξί άσκησε και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador.
"Μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των αναπήρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!" επισημαίνει ο κ. Αυγουλάς σε ανακοίνωσή του.
"Ευχαριστώ το κέντρο σκύλοι οδηγοί Ελλάδας -Greek Guide Dogs για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξη τους στην υπόθεση" καταλήγει ο δικηγόρος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ "Με Άλλα Μάτια".
Δεν αποτελεί, όμως, πλέον έκπληξη, καθώς οι καταγγελίες εις βάρος οδηγών ταξί που αρνούνται να εξυπηρετήσουν ανθρώπους με προβλήματα όρασης, πληθαίνουν, διότι ενοχλούνται από τους εκπαιδευμένους σκύλους-συνοδούς.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom