ειδική αγωγή σεμινάριο
Μία νέα τρίτη καταγγελία για σεξουαλική επίθεση, εναντίον της Υφυπουργού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, έρχεται να προστεθεί στις δύο προηγούμενες.

Το φως της δημοσιότητας είδε ακόμα μία καταγγελία για "σεξουαλική επίθεση" της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου κατά άλλου, τρίτου θύματος, μετά τις δύο προηγούμενες. Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει στις 25 Μαΐου και η δεύτερη στις 16 Ιουνίου. 

Η νέα καταγγελία

Η τρίτη γυναίκα, ονόματι "Jade", 26 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη πως σε ιατρική της επίσκεψη στην κα Ζαχαροπούλου, για θέματα υγείας που αντιμετώπιζε, είχε δεχθεί "σεξουαλική επίθεση".

Η εξέταση έγινε παρουσία και ενός ασκούμενου γιατρού.

Σύμφωνα με την αφήγηση της Jade, η γυναικολόγος "ανάγκασε τον γιατρό να με εξετάσει". Επειδή δεν ένιωθε άνετα, όμως, το σώμα της ήταν σφιγμένο και ανέλαβε η ίδια η κα Ζαχαροπούλου.

"Μου είπε: "Θα πρέπει να ανοίξεις. Εγώ, δεν είμαι αυτός." Προσπαθούσε, προσπαθούσε, δεν ήταν καθόλου χαρούμενη και ήμουν πολύ νευρική".

Η νεαρή γυναίκα ανέφερε πως δεν ήταν βέβαιη αν ο γυναικολόγος είχε λάβει τη συγκατάθεσή της πριν την εξετάσει, όπως συνηθίζεται σήμερα από το ιατρικό προσωπικό.

Η Jade, όπως είπε, βίωσε αυτό το γεγονός "τουλάχιστον ως σεξουαλική επίθεση" αλλά δεν έχει υποβάλει καταγγελία σε αυτό το στάδιο.

"Νόμιζα ότι κανείς δεν θα με πίστευε, αλλά σήμερα είναι διαφορετικά", είπε, προσθέτοντας ότι "είναι απρόθυμη" να το κάνει.

Οι δύο προηγούμενες μηνύτριες εξομολογούνται

Η πρώτη υποστήριξε ότι αρνήθηκε την εξέταση του ορθού, κατά τη διάρκεια μιας γνωμάτευσης τον Ιανουάριο του 2016, πράξη την οποία, ωστόσο, της επέβαλε η Ζαχαροπούλου.

"Της λέω όχι. Βλέπω ότι δεν με ακούει και φοράει το ιατρικό γάντι της. Άρχισα να κλαίω. Δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν μπορούσα να ανασάνω, ένιωθα αποκομμένη απ’ όλα. Έκλαιγα σιωπηλά. Είπα ότι πονούσα και εκείνη μου είπε: "Όχι, όλα καλά, είναι απλώς μια ψηφιακή εξέταση ορθού".

Η δεύτερη μηνύτρια επισκέφθηκε τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για πρόβλημα ενδομητρίωσης και περιγράφει την εμπειρία της τον Ιούνιο του 2016. Θυμάται ότι υποβλήθηκε σε "κολπική εξέταση χωρίς να της πει τίποτε η γυναικολόγος, αιφνιδιαστικά, κάτι που μου προκάλεσε έντονη δυσφορία και ξέσπασα αμέσως σε κλάματα".

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι υποβλήθηκε και σε πρωκτική εξέταση "και πάλι χωρίς συναίνεση", κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασε σε κλάματα "γιατί είναι μια ωμή, βίαιη, πολύ οδυνηρή διαδικασία. Ήμουν τρομαγμένη". Η ίδια είπε στην εκπομπή ότι βιώνει μετατραυματικό σοκ "που είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ακόμη και σήμερα".

Η πρόκληση για τη γαλλική Δικαιοσύνη είναι κατά πόσον μπορούν να χαρακτηριστούν ως ποινικά αδικήματα οι ιατρικές αυτές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεση των ασθενών.

Από την πλευρά της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο ωστόσο, η δικηγόρος της δήλωσε στην εκπομπή "Quotidien" ότι η υφυπουργός δεσμεύεται από το ιατρικό απόρρητο και δεν μπορεί να μιλήσει για τις ασθενείς της.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δημόσιο προσλήψεις
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)
Μεγάλο κύμα προσλήψεων και διορισμών έρχεται στο δημόσιο, σε φορείς, δήμους, υπουργεία, περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ αλλά και εκτός με προκηρύξεις που έχουν...
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)
Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»
Μήνυμα από το 112 ενόψει της κακοκαιρίας «Bogdan» - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθήστε τις...
Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»