Πάτρα
Πάτρα: Κατατέθηκε το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Εγκληματικές ενέργειες οδήγησαν σε ασφυκτικούς θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι εμπειρότατοι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογριάς.

Οι δύο ιατροδικαστές, ανέλυσαν όλα τα προηγούμενα πορίσματα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες. Μάλιστα στο πόρισμα που κατατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών το πρωί της Δευτέρας (γύρω στις 10), αναλύουν πώς το μοτίβο του δράστη ήταν το ίδιο.

Συγκεκριμένα ο δράστης προκάλεσε ασφυξία στα δυο κορίτσια της οικογένειας από την Πάτρα με αποτέλεσμα τους θανάτους.

Επίσης, δεν έχει εντοπιστεί κάποια τοξική ουσία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ιατροδικαστής Γαλεντέρης: Έλλειψη οξυγόνου για ασφυξία

«Τα συμπέρασμα, έτσι όπως προκύπτουν τα ευρήματα, μιλούν για έλλειψη οξυγόνου για ασφυξία» δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. «Περιμένουμε να βρεθούν νέα ιστοπαθολογικά ευρήματα από την έρευνα για να κλειδώσουν τη διάγνωση του ασφυκτικού θανάτου. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε σωστοί» τόνισε ο ιατρός και ειδικός ιατροδικαστής.

Ο Δ. Γαλεντέρης δήλωσε ότι το πόρισμα αναμένεται να αποκαλύψει με ακρίβεια το τι συνέβη στη Μαλένα και την Ίριδα. Τόνισε μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό ότι στην νέα έκθεση των ιατροδικαστών υπάρχουν τα ευρήματα που θα κλειδώσουν το πόρισμα. «Περιμένω να δω τα νέα ιστοπαθολογικά ευρήματα. Μόνο μέσω αυτών θα κλειδώσει το πόρισμα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να δείξουν εμπλοκή στο θάνατο των παιδιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν ειδικές αλλοιώσεις στους ιστούς οι οποίες φαίνεται στο μικροσκόπιο και είναι παθογονικές γι’ αυτόν τον μηχανισμό θανάτου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

videogames.jpg
Europol σε συναγερμό: Εγκληματικά δίκτυα στρατολογούν παιδιά μέσα από βιντεοπαιχνίδια
Από την αθώα συνομιλία στο παιχνίδι, μέχρι την εντολή για φόνο – η νέα, σκοτεινή πραγματικότητα που απειλεί την ευρωπαϊκή κοινωνία
Europol σε συναγερμό: Εγκληματικά δίκτυα στρατολογούν παιδιά μέσα από βιντεοπαιχνίδια
ntountouka
Θήβα: Στο «κόκκινο» η αγωνία των κατοίκων για την ανεξέλεγκτη επέλαση των ΑΠΕ
Πολίτες της Θήβας σε αναβρασμό για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ και βιομηχανικών έργων στην περιοχή
Θήβα: Στο «κόκκινο» η αγωνία των κατοίκων για την ανεξέλεγκτη επέλαση των ΑΠΕ