Πάτρα
Πάτρα: Κατατέθηκε το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Εγκληματικές ενέργειες οδήγησαν σε ασφυκτικούς θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι εμπειρότατοι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογριάς.

Οι δύο ιατροδικαστές, ανέλυσαν όλα τα προηγούμενα πορίσματα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες. Μάλιστα στο πόρισμα που κατατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών το πρωί της Δευτέρας (γύρω στις 10), αναλύουν πώς το μοτίβο του δράστη ήταν το ίδιο.

Συγκεκριμένα ο δράστης προκάλεσε ασφυξία στα δυο κορίτσια της οικογένειας από την Πάτρα με αποτέλεσμα τους θανάτους.

Επίσης, δεν έχει εντοπιστεί κάποια τοξική ουσία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ιατροδικαστής Γαλεντέρης: Έλλειψη οξυγόνου για ασφυξία

«Τα συμπέρασμα, έτσι όπως προκύπτουν τα ευρήματα, μιλούν για έλλειψη οξυγόνου για ασφυξία» δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. «Περιμένουμε να βρεθούν νέα ιστοπαθολογικά ευρήματα από την έρευνα για να κλειδώσουν τη διάγνωση του ασφυκτικού θανάτου. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε σωστοί» τόνισε ο ιατρός και ειδικός ιατροδικαστής.

Ο Δ. Γαλεντέρης δήλωσε ότι το πόρισμα αναμένεται να αποκαλύψει με ακρίβεια το τι συνέβη στη Μαλένα και την Ίριδα. Τόνισε μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό ότι στην νέα έκθεση των ιατροδικαστών υπάρχουν τα ευρήματα που θα κλειδώσουν το πόρισμα. «Περιμένω να δω τα νέα ιστοπαθολογικά ευρήματα. Μόνο μέσω αυτών θα κλειδώσει το πόρισμα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να δείξουν εμπλοκή στο θάνατο των παιδιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν ειδικές αλλοιώσεις στους ιστούς οι οποίες φαίνεται στο μικροσκόπιο και είναι παθογονικές γι’ αυτόν τον μηχανισμό θανάτου».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα