Την κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών προκάλεσε η περίπτωση ενός δίχρονου αγοριού που εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα της ηπατίτιδας που προσβάλει τα παιδιά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί νοσηλεύτηκε αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, καθώς παρουσίασε συμπτώματα που εμφανίζονται στη γαστρεντερίτιδα (εμετό, διάρροιες). Του δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από λίγες μέρες νοσηλείας και αφού οι γονείς του υπέγραψαν για να εξέλθει από το νοσηλευτικό ίδρυμα.
Η υγεία του παιδιού επιδεινώθηκε το προηγούμενο Σάββατο και οι γονείς του το μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του έλαβε άμεσα φαρμακευτική αγωγή και στη συνέχεια υποβλήθηκε αίτημα διακομιδής του στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού», καθώς εκεί λειτουργεί κέντρο για παιδιά που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα ηπατίτιδας.
Το παιδί διακομίστηκε σήμερα στο νοσοκομείο της Αττικής και οι γιατροί αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τη συγκεκριμένη μορφή της παιδικής ηπατίτιδας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ