Παιδική πορνογραφία
Φρίκη στη Βόρεια Ελλάδα: 43χρονος υπάλληλος σούπερ μάρκετ είχε πάνω από 2,5 εκατ. αρχεία με πορνογραφία ανηλίκων

Τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων βρέθηκαν στην κατοχή ενός 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Δράμα. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που έχει απασχολήσει ποτέ τις ελληνικές Αρχές.

Ο 43χρονος υπάλληλος σούπερ μάρκετ έχει ήδη απολογηθεί στον ανακριτή και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (3-6-2022) , στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη άτομο που κατείχε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία περιήλθαν μέσω της Europol και είχαν προκύψει στο πλαίσιο επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet) που πραγματοποίησαν οι Γαλλικές Αρχές στις αρχές του περασμένου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψαν και στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την επακόλουθη ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος μετέβησαν για έρευνα στην οικία του ατόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes.

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών στα ανωτέρω μέσα αποθήκευσης, βρέθηκαν να περιέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
«Σκούπα» στα σχολεία πριν τη Δ' φάση: 109 ανακλήσεις και παραιτήσεις αναπληρωτών - Το πραγματικό τοπίο σε Γενική, Ειδική Αγωγή και ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
Τεχνητή νοημοσύνη
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
Το ελληνικό δημόσιο ίδρυσε την «Φάρος AI Factory», την πρώτη εταιρεία που θα λειτουργεί ως εθνικός και περιφερειακός επιταχυντής Τεχνητής Νοημοσύνης
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
anoia_722019.jpeg
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο
Σύμφωνα με ειδικούς, μικρές και απλές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της πνευματικής εγρήγορσης σε κάθε ηλικία.
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο