korkoneas
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Εκτός διαδικασίας οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου - Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο Πέμπτη 9/6

Μετά από ένα μαραθώνιο αντεγκλήσεων, πριν λίγο συγκροτήθηκε το ΜΟΕ της Λαμίας με τους ενόρκους, για να εκδικάσει την υπόθεση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Από το πρωί υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει πολλές φορές.

Οι αρχικές διαφωνίες μεταξύ της υπεράσπισης του κατηγορουμένου Επαμεινώνδα Κορκονέα και της οικογένειάς του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που εκπροσωπούσαν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πήραν ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά με συνεχείς αντεγκλήσεις, με πολλαπλές διακοπές και συνεχείς αποσύρσεις του δικαστηρίου.

Όταν το δικαστήριο αποφάσισε πως οι συνήγοροι της οικογένειας Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν έχουν δικαίωμα να μετάσχουν στη διαδικασία η ένταση κορυφώθηκε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αρχικά ζήτησε την εξαίρεση του εισαγγελέα και στη συνέχεια της τριμελούς σύνθεσης του ΜΟΕ εκ των δικαστών.

Για περισσότερο από δύο ώρες κράτησε ο γύρος των αντιπαραθέσεων με συνεχείς διακοπές. Οι δικαστές, μετά από σχετική διάσκεψη απέρριψαν το αίτημα της εξαίρεσης, τόσο του εισαγγελέα όσο και των τριών τακτικών δικαστών.

Οι διάλογοι στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα έντονοι, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι θα υποβάλλει μηνύσεις και κατά του εισαγγελέα αλλά και κατά των τριών δικαστών, για παράβαση καθήκοντος.

Πριν λίγο το δικαστήριο ολοκλήρωσε την συγκρότηση του με την κλήρωση των λαϊκών μελών και παράλληλα διέκοψε τη διαδικασία για αύριο στις 9:00 το πρωί για να εξελιχθεί η δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε αποφυλακιστεί το 2019, έχοντας εκτίσει σχεδόν 11 χρόνια από την ποινή του λόγω του ελαφρυντικού που του είχε αναγνωρίσει το δικαστήριο, σπάζοντας έτσι τα ισόβια. Τον Μάρτιο του 2022 ο Κορκονέας όμως επέστρεψε στη φυλακή καθώς με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα που αναίρεσε την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας.

Η δίκη προσδιορίστηκε αρχικά να γίνει στις 11 Μαΐου 2022 αλλά εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κληθεί η πλευρά της οικογένειας και το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση και προσδιορίστηκε και πάλι η δίκη από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας για σήμερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα