antiratsistiko-trikala
Μετά από δύο χρόνια αναβολής, το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιουλίου στο Πάρκο του Μύλου Ματσόπουλο

Δύο μέρες κατά τις οποίες μέσα από συζητήσεις, συναυλίες, θεματικά εργαστήρια, θα ζήσουμε τη χαρά να δράσουμε και να αντιδράσουμε μαζί, απέναντι σε κάθε τι που βάζει τη ζωή μας στο στόχαστρο.

Με σύνθημα «ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΔΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ», η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βολιώτη Βασίλη Μάγγου. Μια απόδοση τιμής, σε έναν νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στον βωμό των κερδοσκόπων, και μια υπόσχεση ότι «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθερία όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κι ας μην νικήσουμε ποτέ… Θα πολεμάμε πάντα!!» όπως έγραφε και ο ίδιος λίγες μέρες πριν καταλήξει.

Το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων, θα είναι κομβικό μιας και θα πραγματοποιηθεί σε μια εποχή πολλαπλής κρίσης, με την κοινωνική ενεργοποίηση και δράση να αποτελεί αναγκαιότητα. Για τον λόγο αυτό, προτεραιότητα για την οργάνωση του κορυφαίου συλλογικού γεγονότος της περιοχής μας, είναι  το πλαίσιο των κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων που θα αναδειχθούν και θα προβληματίσουν.

Έτσι, οι βασικοί άξονες του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων συνδέονται:

·με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί αλλά και την ανθρωπιστική, οικονομική και πολιτική κρίση που επιφέρει

·με την ενεργειακή μέγγενη, την περιβαλλοντική καταστροφή και την οικονομική εξαθλίωση  που επέρχεται ραγδαία και απειλητική μέσα από την εφαρμογή του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης

Θέματα τα οποία θα αποτελέσουν τον κορμό των συζητήσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και θεματικό εργαστήρι γύρω από την έμφυλη βία που λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις αναζητώντας τους τρόπους ανατροπής της κατάστασης μέσα από την ίδια την κοινωνία. Επίσης, μέσα από ένα ακόμη εργαστήρι αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα για «ένα σχολείο για όλα τα παιδιά», εξαλείφοντας τις ανισότητες, τον ρατσισμό και την προκατάληψη.

Παράλληλα το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ υπόσχεται κι ένα ανεπανάληπτο μουσικό διήμερο με τους Σπύρο Γραμμένο,  ΑναφανδόνΜαριονέτες και Γκιντίκι να δίνουν το δικό τους παλμό στη μεγαλύτερη γιορτή της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας η οποία όπως πάντα θα προσφέρει ανοιχτά και δωρεάν όλες τις δράσεις της.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε την αντίστασή μας απέναντι στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και την κοινή μας δράση διεκδικώντας έναν κόσμο που μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Γιατί, «ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΔΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ».

Ανοικτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»