fotia pyrkagia canadair
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη μεγάλη πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα - Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το βουνό, από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ' όπου ξεκίνησε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «Καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος, Δημήτριος Πατράκης, μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο, Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων

Την ίδια ώρα, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα