Κίμωλος: Η παραλία με το απόλυτο τιρκουάζ στα μοναδικά Πράσσα
Η παραλία Πράσσα βρίσκεται στην βορειοανατολική Κίμωλο και πρόκειται για μια από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού

Η παραλία Πράσσα βρίσκεται στην βορειοανατολική Κίμωλο και η έκτασή της δεν ξεπερνά τα 200 μέτρα. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού.

 Οι ντόπιοι την χαρακτηρίζουν "Άσπρη Κιμωλία", λόγω του πετρώματος της κιμωλίας που δίνει άλλωστε στο νησί και το όνομά του και που κυριαρχεί ολόγυρά της. 

Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν και τα αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκίαση για όλους αυτούς που προτιμούν την ηρεμία και την απομόνωση στις διακοπές τους. 

Τα υπέροχα τιρκουάζ νερά της, το ολόλευκο χρώμα της άμμου και οι λευκοί λοφίσκοι από μπετονίτη που οριοθετούν την παραλία είναι όλα όσα κάνουν τα Πράσσα μοναδικά. 


Στην άκρη του όρμου Πηγάδι, στον κάβο του Αγίου Γεωργίου βρίσκει καταφύγιο μέσα σε θαλάσσιες σπηλιές η μεσογειακή φώκια “monachus-monachus”, ενώ ακριβώς απέναντι από την παραλία, βρίσκεται η νησίδα Πρασονήσι, η οποία είναι έτσι τοποθετημένη ώστε προστατεύει τον όρμο από τους άσχημους καιρούς, προσφέροντας μια νηνεμία στο εσωτερικό του που θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
«…κύλαγε το τσέρκι στην οδό Φυλής», «Ο παλιός φωνόγραφος», «Ξημερώνει Κυριακή», «Σάββατο κι απόβραδο και ασετιλίνη στην Αριστοτέλους που γερνάς».
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
diapolitismiki_ekpaideush
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου
Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη μεταφορά του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και Λυκείου σε...
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου