Ανησυχία: Αιφνίδιοι και ανεξήγητοι θάνατοι παιδιών-Γονείς χωρίς απαντήσεις!
Οταν ένα παιδί οδηγείται στο νοσοκομείο και ύστερα από λίγες ώρες ή μέρες επιλαμβάνονται οι ιατροδικαστές, τότε κάτι βαθιά ανησυχητικό συμβαίνει.

Το τελευταίο διάστημα, έχουν πεθάνει ανεξήγητα πέντε παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.

Όταν  γονείς, χάνουν τα παιδιά τους ανεξήγητα, χωρίς πολλές φορές να τους λένε οι γιατροί τα αίτια του θανάτου, ίσως και επειδή είναι ασαφή και δυσδιάκριτα, τότε ο συναγερμός πρέπει να χτυπήσει.

Θάνατοι υπήρχαν. Ποτέ όμως τόσο πολλοί. 

Τα στατιστικά που τρομάζουν

Χάθηκαν 138 παιδιά σε έξι μήνες

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το 2020 πέθαναν 33 παιδιά ηλικίας 5-9 χρόνων και το 2021 άλλα 37 παιδιά.

37 παιδιά ηλικίας 10-14 χρόνων είχαν καταλήξει το 2020 και 43 το 2021.

Συνολικά, λοιπόν, το 2020 χάθηκαν 70 παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, ενώ το 2021 80 παιδιά.

Αυτό το έτος έχουν πεθάνει 138 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0 έως 19 χρόνων, με τα περισσότερα να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 0-4 χρόνων (82 θάνατοι).

Στην ομάδα 5-9 χρόνων καταγράφονται 12 απώλειες, άλλες 11 σε παιδιά ηλικίας 10-14 χρόνων και 33 στην ομάδα των εφήβων 15-19 χρόνων.

Συντετριμμένοι

Υπενθυμίζεται ότι μετά το Πάσχα κατέληξαν δύο παιδιά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ένα 3χρονο κοριτσάκι και ένα 7χρονο αγόρι, στις αρχές Μαϊου βρέθηκε νεκρή στην Πάτρα στο σπίτι από τη μητέρα της μία 12χρονη, στη συνέχεια έχασε τη ζωή του νοσηλευόμενος στο Παίδων ένας 16χρονος από τη Ρόδο και χθες κατέληξε μια 12χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Πέντε θάνατοι παιδιών ηλικίας 3 έως 16 χρόνων που έχουν βυθίσει στο θρήνο τις οικογένειές τους, που γεννούν ερωτήματα και αγωνία σε όλους τους γονείς και απασχολούν τους επιστήμονες. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της πλήρους ιατροδικαστικής έρευνας η οποία ελπίζεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου των άτυχων παιδιών.

Η 12χρονη Δήμητρα

Ένα μήνα μετά τον θάνατο της μικρής Κατερίνας, χάθηκε η 12χρονη Δήμητρα. Ένα παιδί που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και που το τελευταίο διάστημα έδειχνε καλά.

Η μαθήτρια της 6ης Δημοτικού πέθανε στον ύπνο της. Οι προσπάθειες ανάνηψης στο διαμέρισμα δεν απέδωσαν κι οι γιατροί στο νοσοκομείο, διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Λήδα Κοβάτση που ολοκλήρωσε τη νεκροψία αναφέρει την ανακοπή καρδιάς, αλλά δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

«Ούτε από την αυτοψία στο σπίτι, ούτε από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία για το πως προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σαφή συμπεράσματα θα προκύψουν από τη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που θα διενεργήθηκε», λέει η ιατροδικαστής.

Ο 16χρονος στη Ρόδο

Το δικό της Γολγοθά ανεβαίνει και η οικογένεια του 16χρονου Λευτέρη στη Ρόδο. Ενός παιδιού που υπέκυψε στο νοσοκομείο του νησιού, μετά από υψηλό πυρετό που εμφάνισε.

Στην υπόθεση έχει ήδη παρέμβει η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών του νησιού, καθώς ο πατέρας του άτυχου μαθητή καταγγέλλει πως οι γιατροί αδιαφόρησαν. 

Ο άτυχος Λευτέρης είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε μικρή ηλικία, αλλά όπως μας λέει ο πατέρας του, οι γιατροί δεν συγκινήθηκαν από το ιστορικό του.

Του έδωσαν εξιτήριο με αντιπυρετικά για το σπίτι, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Η 3χρονη Κατερίνα

Αναπάντητα ερωτήματα και πίσω από τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας, που εισήχθη παραμονές του Πάσχα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό.

Μετά από 11 μέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο, η μικρή Κατερίνα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε.

Κοινή συνισταμένη πίσω από τους 5 τελευταίους θανάτους παιδιών, το ότι οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια και περιμένουν απαντήσεις από τις ιστολογικές εξετάσεις.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολυτεχνειο κρητης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Δήμο Αγίου Νικολάου
Το Μνημόνιο συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητής Μιχαήλ Ζερβάκης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Δήμο Αγίου Νικολάου
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας: Θέσεις μαθητείας από τον δημόσιο τομέα
Πρόσκληση προσφοράς θέσεων μαθητείας από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα για το «Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας» περιόδου 2026-2027
Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας: Θέσεις μαθητείας από τον δημόσιο τομέα
xaidari
Χαϊδάρι: «Ιατρικό θαύμα» η εξέλιξη της υγείας της 13χρονης
Η 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται διασωληνωμένη
Χαϊδάρι: «Ιατρικό θαύμα» η εξέλιξη της υγείας της 13χρονης