foto
Σημειώνεται πως το δημοσίευμα έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι «εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία»

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, που μίλησε για κυριαρχία των αποστρατικοποιημένων νησιών, η Άγκυρα ενισχύει ξανά την ένταση.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam θέτει ζήτημα κυριαρχίας της Λέσβου, δημοσιεύοντας εικόνες από άσκηση του ελληνικού στρατού στο νησί.

Με τίτλο «Προειδοποίηση στον Έλληνα για τη Λωζάνη», το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι ελληνικές ασκήσεις στη Λέσβο μπορούν να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κυριαρχία».

fotoo.jpg

Το τουρκικό Μέσο δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες από τα στρατόπεδα της Μυτιλήνης, ενώ παράλληλα αναφέρεται σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Στο νησί το οποίο απέχει 5,5 χλμ. από την Τουρκία και έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, βρίσκονται μια μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, δύο συντάγματα πεζικού, επτά τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, τρία τάγματα αρμάτων μάχης , τέσσερα τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η εφημερίδα αμφισβητεί την κυριαρχία και για τη Χίο, τους Λειψούς, την Ικαρία, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Σημειώνεται πως το δημοσίευμα έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι «εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Τελετή Ονοματοδοσίας της Αίθουσας Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας σε «Αίθουσα Γεώργιος Γραμματικάκης»
Τελετή ονοματοδοσίας στην Ιόνιο Ακαδημία: Φόρος τιμής στον «φωτοδότη» της ελληνικής παιδείας, Γιώργο Γραμματικάκη
Τελετή Ονοματοδοσίας της Αίθουσας Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας σε «Αίθουσα Γεώργιος Γραμματικάκης»
Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ΣΕΠΕ
Δημήτρης Πολυχρονιάδης: Στο εδώλιο ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου για τα «ενιαία κείμενα»
«Η σιγή νεκροταφείου στα σχολεία δεν θα περάσει»: Ξεσπά ο κλάδος των εκπαιδευτικών για τη δίκη Πολυχρονιάδη
Δημήτρης Πολυχρονιάδης: Στο εδώλιο ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου για τα «ενιαία κείμενα»