Θρίλερ με 5χρονη στον Πειραιά: «Πνιγόταν 60 μέτρα μακριά από το πλοίο, είδα μόνο τα χεράκια της»
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Το κοριτσάκι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το λιμάνι του Πειραιά και νοσηλεύεται στην εντατική του Παίδων

Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων, νοσηλεύεται 5χρονο κορίτσι που εντοπίστηκε, χθες το μεσημέρι, χωρίς τις αισθήσεις του από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου " Αγ.Νεκτάριος" εντός της θαλάσσιας περιοχής Αργοσαρωνικού στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του λιμενικού σώματος, όπου εντόπισαν και ανέσυραν την ανήλικη, στην οποία παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της.

Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας "Αγιος Παντελεήμων", συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", όπου νοσηλεύεται.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή, σοκαριστικές είναι οι περιγραφές του καπετάνιου του οχηματαγωγού που εντόπισε το κορίτσι. «Το είδα να επιπλέει μόνο του μέσα στη θάλασσα. Πνιγότανε σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από το πλοίο μου. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα να το βοηθήσω αλλά οι Αρχές έφτασαν πολύ γρήγορα αφού τις ειδοποιήσαμε και το έβγαλαν έξω. Με ειδοποίησαν ότι βρίσκεται πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

«Το παιδί ήταν πολύ κοντά στο λιμάνι αλλά ήταν μικρό, δεν ήξερε να κολυμπάει. Είδα τα χεράκια του μόνο», ανέφερε στον Ant1 ο καπετάνιος του πλοίου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρίστος Μυλωνόπουλος
Πανεπιστήμιο Κύπρου: Επίτιμος Διδάκτορας ο καθηγητής της Νομικής ΕΚΠΑ Χρίστος Μυλωνόπουλος
Η αναγόρευσή του κ. Μυλωνόπουλου σε Επίτιμο Διδάκτορα αποτελεί για τον ίδιο όχι μόνο προσωπική διάκριση, αλλά και φόρο τιμής προς το Πανεπιστήμιο...
Πανεπιστήμιο Κύπρου: Επίτιμος Διδάκτορας ο καθηγητής της Νομικής ΕΚΠΑ Χρίστος Μυλωνόπουλος
επιτ
Κατάργηση Σχολικών Επιτροπών: Σοβαρές δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις χρηματοδότησης σε σχολεία του Λασιθίου
Διευθυντές σχολείων αναγκάζονται να αναλάβουν οικονομική διαχείριση χωρίς στήριξη
Κατάργηση Σχολικών Επιτροπών: Σοβαρές δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις χρηματοδότησης σε σχολεία του Λασιθίου
ΙΕΠ
ΙΕΠ: Εξ αποστάσεως επιμόρφωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Το πρόγραμμα επιμόρφωσης θα ενεργοποιηθεί την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026, στις 15:00.
ΙΕΠ: Εξ αποστάσεως επιμόρφωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού