Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Θερμή «γλώσσα» από την Αφρική φέρνει σκόνη και ανεβάζει το θερμόμετρο
Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Τις επόμενες μέρες αναμένεται κορύφωση της ζέστης όπως και της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη θολούρα στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ-3, αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 35 βαθμούς Κελσίου, θα επικρατήσουν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές από την Τετάρτη (25/5), με τον υδράργυρο να παραμένει υψηλά έως την Παρασκευή (27/5).

Την Παρασκευή λοιπόν, αναμένεται κορύφωση της ζέστης που φέρνει «θερμή γλώσσα από τη Βόρεια Αφρική», ενώ το Σάββατο (26/5) θα κορυφωθεί και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, όπου θα φέρει μεγάλη θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Παρόλα αυτά, το σκηνικό αλλάζει το Σαββατοκύριακο και ειδικά την Κυριακή (27/5), καθώς όχι μόνο θα έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος, αλλά με εξαίρεση Αττική, Εύβοια και Θράκη, αναμένονται μπόρες και βροχές σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες μέρες:

Ο καιρός σήμερα

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Τετάρτη 25 Μαΐου, ότι αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Επίσης, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 34, στην Ήπειρο από 11 έως 32 βαθμούς στη Θεσσαλία από 14 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 32 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kylikeio
Σχολικά κυλικεία: Σε «κόσκινο» τα τρόφιμα -Ετοιμάζουν νέες προδιαγραφές για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Αναζητείται νέο, πιο υγιεινό «μενού» στα τρόφιμα που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, με υγιεινά τρόφιμα με μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι και...
Σχολικά κυλικεία: Σε «κόσκινο» τα τρόφιμα -Ετοιμάζουν νέες προδιαγραφές για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας