Thumbnail
Λήστεψε χρηματοκιβώτιο που περιείχε μετρητά, κοσμήματα και χρυσές λίρες - Ελεύθερος με όρους o 20χρονος συγκατηγορούμενός του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 52χρονος που συνελήφθη για την ένοπλη ληστεία που τελέστηκε τον Οκτώβριο του 2019, σε σπίτι υπερήλικα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, απ' όπου, με συνεργούς του, άρπαξε χρηματοκιβώτιο που περιείχε μετρητά, κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας άνω των 800.000 ευρώ.

Οι δράστες ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας τον 93χρονο

Ο ίδιος, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, φέρεται να αποδέχθηκε ότι είχε υποστηρικτικό ρόλο στη διάπραξη της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο «φορτώθηκε» το χρηματοκιβώτιο. Αρνήθηκε δε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ότι ήταν μεταξύ αυτών που μπήκαν στο σπίτι και ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας τον 93χρονο (τότε) ιδιοκτήτη του και τις δύο οικιακές βοηθούς του, όπως περιγράφεται στη δικογραφία.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση. Ο 52χρονος Έλληνας υπήκοος, με καταγωγή από τη Γεωργία, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για σωρεία ένοπλων ληστειών σε διάφορες περιοχές της χώρας το διάστημα 2006-'09, μεταξύ αυτών σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ. Είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί, ενώ το 2017 φέρεται να αποφυλακίστηκε με υφ' όρον απόλυση.

Ελεύθερος με όρους o 20χρονος συγκατηγορούμενός του    

Για τη ληστεία στο σπίτι της Πυλαίας κατέστη κατηγορούμενος κι ένας 20χρονος, με καταγωγή από την Ουκρανία, στον οποίο η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης απέδωσε περιφερειακό ρόλο. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη ληστεία, ενώ εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της Πυλαίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά