Πυρκαγιά με δύο μέτωπα, πιθανότατα από κεραυνούς, ξέσπασε στη Βόρεια Εύβοια, το απόγευμα της Δευτέρας.
Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (23/5) σε πευκοδάσος στη θέση «Αι - Βλάσσης» ανατολικά της Βασιλίνας στη Βόρεια Εύβοια.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι καπνοί ξεκίνησαν να βγαίνουν σε δύο σημεία μέσα στην πυκνή βλάστηση και εικάζεται ότι είναι από τους χθεσινούς κεραυνούς που έφερε η ανοιξιάτικη καταιγίδα.
Η μία η εστία είναι απέναντι από το νησάκι Άγιος Νικόλαος Γλύφας.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη και άμεση. Ήδη επιχειρούν τρία αεροσκάφη και έχει δοθεί διαταγή για ακόμη δύο.
Στο σημείο βρίσκονται επίσης 12 οχήματα από Λαμία, Στυλίδα και Ιστιαία, καθώς και τρία πεζοπόρα τμήματα της 7ης ΕΜΑΚ, προκειμένου να προσεγγίσουν τις εστίες που είναι σε δυσπρόσιτα σημεία.
Δείτε βίντεο:
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πάτε για μπάνιο; Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες σήμερα Κυριακή - Δείτε τον χάρτη
1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn
Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ