Σπαζοκεφαλιά
Το παρακάτω τεστ ευφυΐας είναι το πιο γρήγορο τεστ παγκοσμίως

Αν θέλετε να κάνετε το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας, πρέπει να απαντήσετε σε τρεις αρκετά δύσκολες ερωτήσεις μέσα σε 5 λεπτά. Οι ερωτήσεις συνδυάζουν την παρατηρητικότητα, τη γνώση και τη λογική.

Αν απαντήσετε στη μία μόνο ερώτηση, τότε είστε ένας από εμάς. Αν απαντήσετε σωστά σε δύο από τις τρεις τότε το IQ σας είναι πάνω από 120. Και αν μέσα σε 5 λεπτά, απαντήσετε και στις τρεις, τότε είστε διάνοια.

Οι τρεις ερωτήσεις

Α) Μπορείς να βρεις ποιος αριθμός λείπει από το κουτάκι της φωτογραφίας;

123-700x368.jpg

Β) Ένα Σαββατόβραδο σε ένα ιταλικό εστιατόριο ο πιανίστας του εστιατορίου βρέθηκε νεκρός. Τη στιγμή εκείνη στο χώρο βρίσκονταν μία γυναίκα που απολάμβανε τα σπαγγέτι της. Ένα ζευγάρι που έπινε κόκκινο κρασί, ο σερβιτόρος του εστιατορίου που τους σερβίριζε την πίτσα και ο μάγειρας που ετοίμαζε την επόμενη σπεσιαλιτέ. Ένας από αυτούς είναι ο δολοφόνος! Δες με προσοχή τη φωτογραφία και κάθε της λεπτομέρεια. Ο δολοφόνος έχει κάνει ένα μοιραίο λάθος. Μπορείς να το(ν) βρεις;

estiatorio-egklima-1-700x396.jpg

Γ) Σε μια λίμνη υπάρχει ένα κομμάτι με κρίνους. Κάθε μέρα αυτό διπλασιάζεται σε μέγεθος. Εάν χρειάζονται 48 ημέρες για να καλύψουν όλη τη λίμνη, πόσο καιρό θα χρειαζόταν για τη μισή;

Οι λύσεις

Α) 

455.jpg

Β) Ο δολοφόνος της εικόνας είναι ο μάγειρας, γιατί δεν θα μπορούσε ο μάγειρας ενός ιταλικού εστιατορίου να φοράει ποδιά με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Συνεπώς, δεν ανήκει σε αυτό το εστιατόριο και φόρεσε μια τυχαία ποδιά για να υποδυθεί τον μάγειρα προκειμένου να διαπράξει το σχεδιασμένο του έγκλημα.

Γ) Θα χρειαστούν 47 ημέρες για να καλυφθεί η μισή λίμνη. Τα κρίνα διπλασιάζονται σε μέγεθος κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει πως την 47η ημέρα θα ήταν στα μισά του δρόμου, οπότε ο διπλασιασμός τους θα κάλυπτε την επόμενη μέρα τη λίμνη.

Πηγή: menshouse.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα