epithesi-prosfiges
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με τσιμεντόλιθους, πέτρες και καδρόνια σε ασυνόδευτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον ξενώνα της «Άρσις»

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με τσιμεντόλιθους, πέτρες και καδρόνια χθες το βράδυ στον ξενώνα της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Περαία, όπου φιλοξενούνται 25 ασυνόδευτοι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, «όλα άρχισαν όταν οκτώ νεαροί έβρισαν και κυνήγησαν αναίτια μια παρέα έξι ασυνόδευτων παιδιών, που κάθονταν σε πλατεία κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, δίπλα στον ξενώνα».

« Έπιασαν και χτύπησαν στο κεφάλι με καδρόνι ένα 16χρονο παιδί από το Πακιστάν και στη συνέχεια το γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο. Το παιδί γλίτωσε χάρη στην παρέμβαση δύο διερχόμενων αντρών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το προσφυγόπουλο και οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από το επεισόδιο συγκεντρώθηκαν περίπου 30 με 40 νεαροί και έφτασαν έξω από τον ξενώνα με επιθετικές διαθέσεις, πετώντας πέτρες, τσιμεντόλιθους και καδρόνια. Οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ ασφάλισαν τη δομή για να προστατέψουν τα παιδιά που ήταν μέσα και η επίθεση έληξε με την παρέμβαση των γειτόνων που βγήκαν στα μπαλκόνια και άρχισαν να φωνάζουν και τότε οι επιτιθέμενοι να τραπούν σε φυγή.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο έπειτα από κλήσεις εργαζομένων της δομής και γειτόνων, ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά αγνώστων ενώ ο τραυματισμένος ανήλικος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, το πόρισμα του οποίου αναμένεται.

Η ΑΡΣΙΣ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση και επισημαίνει την καταλυτική παρέμβαση κατοίκων της Περαίας, που έχουν αγκαλιάσει τον ξενώνα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δομή της ΑΡΣΙΣ λειτουργεί στην Περαία, από τις 5 Απριλίου και φιλοξενεί 25 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, στο πλαίσιο του έργου «ΜΕΤΟΙΚΟΣ» του Ταμείου Ασύλου, που εντάσσεται στο Ταμειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ΕΠΑ 2021-2025.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλιο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι γονείς ζητούν κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου και προσλήψεις ειδικών
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Όχι» στις τριπλές Πανελλήνιες και το άγχος της εξόντωσης
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι γονείς ζητούν κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου και προσλήψεις ειδικών
Επεισόδια με την εμπλοκή των ΜΑΤ και της Αστυνομίας στο ΑΠΘ
Ομόθυμη καταδίκη 85 Φοιτητικών Συλλόγων: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ
Καταγγελίες για προσχεδιασμένο σχέδιο τρομοκράτησης με εισβολές ΜΑΤ και παρακρατικές επιθέσεις
Ομόθυμη καταδίκη 85 Φοιτητικών Συλλόγων: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ
ΤΕΦΑΑ
ΤΕΦΑΑ 2026: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και τα κέντρα εξέτασης για τα αγωνίσματα – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι
Στην τελική ευθεία για τα ΤΕΦΑΑ: Οδηγός για τις υγειονομικές εξετάσεις και τα αγωνίσματα των υποψηφίων
ΤΕΦΑΑ 2026: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και τα κέντρα εξέτασης για τα αγωνίσματα – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι