Χαμόγελο του Παιδιού: Οι υποστηρικτές μας στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης
Εξονυχιστικός έλεγχος και προειδοποιήσεις σε σταθερό χορηγό του οργανισμού που δήλωσε τη στήριξή του - Δείτε την ανάρτηση από το Χαμόγελο του Παιδιού

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε το Χαμόγελο του Παιδιού στο twitter, αφήνοντας αιχμές για εκβιαστικές ενέργειες από πλευράς της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει ένας μεγάλος χορηγός του Χαμόγελου, μετά τη δημοσίευση του στην οποία εξέφραζε την υποστήριξή του στον Οργανισμό, δέχτηκε έλεγχο από επιτελείο της ΑΑΔΕ.

Μάλιστα, ο εν λόγω χορηγός «αναγκάστηκε» να σβήσει την δημοσίευση στην οποία στεκόταν στο πλευρό του Χαμόγελου, μετά την ενημέρωση πως θα ακολουθήσουν και άλλοι έλεγχοι. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Οργανισμού

Τραγικό. Σταθερός Χορηγος μας. έβγαλε ανακοίνωση σαν εταιρία, για την υποστήριξη του 
@hamogelo και την επόμενη ημέρα δέχθηκε εξονυχιστικό έλεγχο από το τμήμα δημοσίων εσόδων και του είπαν ότι ακολουθεί Και έλεγχος περιφέρειας, το κατέβασε αμέσως φοβήθηκε. Δεν πιστεύαμε ότι ήταν αληθινό και δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται.

Η απόφαση της κυβέρνησης οδηγεί σε λουκέτο

Δραματική ανακοίνωση – έκκληση προς τις αρχές για το νέο νομοσχέδιο εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το νομοσχέδιο προτείνει τη μείωση του αριθμού των παιδιών, περισσότερες τουαλέτες, που ισοδυναμεί με το χτίσιμο επιπλέον δομών μέσα σε ένα τρίμηνο. Μάλιστα συμπληρώνεται ότι «το Νομοσχέδιο απειλεί τα μέλη του ΔΣ, που είναι όλοι εθελοντές ακόμη και με ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης! Και η συμμόρφωση αυτή επιβάλλεται να γίνει μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια ενός τριμήνου!».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος αποκάλυψε ότι ζήτησε με προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Η ανακοίνωση

Αγαπητοί μου,

πριν 27 χρόνια έδωσα μια υπόσχεση στον γιο μου τον Ανδρέα και την τηρώ μέχρι στιγμής προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρίσκουμε στο χαμόγελο λύσεις για κάθε παιδί, όπως εκείνος έλεγε « αφήστε τα λόγια» και τελείωνε με την φράση «αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε» , μετά όμως γνώρισα και μεγάλωσα μαζί με τους ανθρώπους του Χαμόγελου και την αγάπη του κόσμου, χιλιάδες παιδιά που τα βλέπω να μεγαλώνουν να γίνονται άνδρες, γυναίκες να έχουν οικογένειες και να είναι καλοί άνθρωποι, καλοί οικογενειάρχες και καλοί επαγγελματίες, τι άλλο θέλει μια κοινωνία να έχει ευτυχισμένους ανθρώπους.

Τώρα έρχεται, για μια ακόμη φορά που δεν είναι η πρώτη, έχουν προσπαθήσει και άλλες φορές διαχρονικά, μια υπουργική απόφαση (αντισυνταγματική) να καταστρέψει το όνειρο αυτού του παιδιού και όλων των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή σε ανάγκη, αυτό δεν θα το αφήσουμε να γίνει και του υπόσχομαι δημόσια ότι μαζί με τους χιλιάδες φίλους μας, εθελοντές μας, υποστηρικτές μας ότι δεν θα αφήσουμε κανένα να το πειράξει, όσο ψηλά και να βρίσκεται, έχουμε μαζί μας τον κόσμο αλλά και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για να ξεπεράσουμε και αυτή την φρικτή κατάσταση που μας έβαλαν, άδικα και χωρος λόγο.
Κύριες, κυρία και κύριοι που είσαστε πίσω από αυτή την απόφαση, σας λέω ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, φεύγοντας από την ζωή να μην αφήσω αυτή την δαμόκλεια σπάθη στο κεφάλι του Χαμόγελου,
Μαζί με όλους εσάς.
έχω στείλει προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό και του ζητάμε να τον δούμε όταν με το καλό γυρίσει από το σημαντικό του ταξίδι , περιμέναμε μιλούσαμε ενημερώναμε, όταν μάθαμε οτι κάτι μαγειρεύεται, κάναμε επικοδομητικές προτάσεις, αλλά κανένας δεν μας πήρε στα σοβαρά, γιατί κάποιοι έχουνε μεγάλη υποστήριξη, πλάτες όπως λέμε, όποτε περιμένουμε και ήρεμα να βρούμε πλέον τις μόνιμες λύσεις, όπως οι προτάσεις που έχουμε δημιουργικά κάνει και δεν καταδεχθήκαν να μας απαντήσουν, είσαστε η μόνη ΕΛΠΙΔΑ μας να πετύχουμε τον ιερό σκοπό μας με χαμηλούς τόνους , αλλά δυναμικά, όπως ξέρει το χαμογελο, επιφυλάσσομαι και παίρνω επάνω μου όλη την ευθύνη για τις επόμενες κινήσεις

Σας ευχαριστούμε για την διαχρονική στήριξη

Κώστας Γιαννόπουλος

 

Το πάνε για κλείσιμο – Τι λέει η υπουργική απόφαση

Συγκεκριμένα άρθρα της Υπουργικής Απόφασης και του Νόμου 4921/2022 ουσιαστικά μεθοδεύουν σήμερα το κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού και άμεσα των Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης, καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα.
 
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνέντευξη τύπου: «Ποιότητα που για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποδεικνύεται από σειρά εθνικών και διεθνών ερευνών και εκθέσεων αλλά και από την εξέλιξη και πορεία των 1.037 παιδιών που έχουν μεγαλώσει σε αυτά.
 
Η απόφαση λαμβάνεται στον βωμό της αποϊδρυματοποίησης, την οποία φυσικά υποστηρίζει πρώτο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έμπρακτα, αποδεδειγμένα και διαχρονικά στα 27 χρόνια δράσης του και λειτουργίας των Σπιτιών του, μέσα από πολλές έντονες ενέργειες, όπως η προώθηση υιοθεσιών και αναδοχών μέσω του κρατικού μηχανισμού, επανενώσεων παιδιών με τους βιολογικούς τους γονείς κ.λπ.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aen.jpg
Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Λήγει μεθαύριο η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις
Οι εισακτέοι ορίστηκαν σε χίλιους πεντακόσιους εξηνταεννέα (1569) [επτακόσιοι εβδομηντατρείς (773) Πλοίαρχοι και επτακόσιοι ενενηνταέξι (796)...
Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Λήγει μεθαύριο η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις
seferoelyths
Σεφέρης – Ελύτης: Πήραν το Νομπέλ, τώρα το ΕΚΠΑ τους δίνει και το πτυχίο τους
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά τον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη, που παρότι εγγράφηκαν και οι δύο στη Νομική, δεν έφυγαν ποτέ πτυχιούχοι
Σεφέρης – Ελύτης: Πήραν το Νομπέλ, τώρα το ΕΚΠΑ τους δίνει και το πτυχίο τους