Thumbnail
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου εντοπίστηκε ο μύκητας Candida auris – Σε καραντίνα 64χρονος ασθενής

Συναγερμός σήμανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς εντοπίστηκε κρούσμα του μύκητα candida auris σε ασθενή που νοσηλεύεται σε κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Ο μύκητας ανιχνεύθηκε σε τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στον 64χρονο ασθενή ο οποίος έφτασε στο ΠΑΓΝΗ για νοσηλεία και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις ως διακομιδή από άλλο νοσοκομείο της Κρήτης.

«Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα»

«Όταν ο μύκητας είναι παρασιτικός και δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών», δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης στο cretapost.gr και συμπλήρωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τόσο του ιδίου του ασθενούς όσο και για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο 64χρονος τέθηκε σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Χρηστίδου
Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου - «Δεν είμαστε αναλώσιμοι»
Οργή εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου και το κλίμα εκφοβισμού στα σχολεία
Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου - «Δεν είμαστε αναλώσιμοι»