Thumbnail
Πώς την … «πάτησε» κανονικά 35χρονος Βολιώτης από email που ισχυριζόταν ότι το έχει στείλει γνωστή ηθοποιός του Χόλυγουντ η οποία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί μαζί του για επενδύσεις στη χώρα

Την… «πάτησε» κανονικά 35χρονος Βολιώτης που πίστεψε μήνυμα που ήρθε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο που ισχυριζόταν ότι το έχει στείλει γνωστή ηθοποιός του Χόλυγουντ η οποία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί μαζί του για επενδύσεις στη χώρα.

Το ποσό που κατάφεραν να του αποσπάσουν οι επιτήδειοι ανέρχονταν στα 6.000 ευρώ. Η απάτη πραγματοποιήθηκε το 2019, ωστόσο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο δραστών.

Οι δύο δράστες πρόκειται να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενοι για απάτη, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, όπως αναφέρει ο taxydromos.gr.

Στην Αγγλία διέμεναν οι απατεώνες – Αναζητείται και τρίτος δράστης

Πρόκειται για κατοίκους Αγγλίας, οι οποίοι είναι οι κάτοχοι των λογαριασμών στους οποίους έγιναν οι καταθέσεις των χρημάτων που μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό του 35χρονου μετά την απάτη.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται μόνο στο κομμάτι που αφορά στην εμπλοκή ακόμη ενός ατόμου, με την αναζήτηση των στοιχείων του από τις αρχές.

Η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει δικαστική συνδρομή από τη Google για την ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Οι λεπτομέρειες του περιστατικού

Ύστερα από την πρώτη κρούση που έγινε μέσω email η επικοινωνία των δραστών με το θύμα συνεχίστηκε για σημαντικό χρονικό διάστημα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις λεπτομέρειες της επένδυσης και τελικά οι επιτήδειοι έπεισαν τον 35χρονο να καταθέσει τα χρήματα σε λογαριασμό. Η ηθοποιός υποτίθεται ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεπτόταν την Ελλάδα και θα τον συναντούσε από κοντά.

Εντούτοις, μετά την κατάθεση των χρημάτων διακόπηκε κάθε επικοινωνία και η υποτιθέμενη ηθοποιός δεν ταξίδεψε ποτέ στη χώρα. Ο δε ατζέντης της πραγματικής σταρ δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα ούτε η ίδια γνωρίζει τον 35χρονο.

Το θύμα αποφάσισε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει το δίκιο του. Μέχρι σήμερα παλεύει να οδηγηθούν στο εδώλιο οι υπαίτιοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κασσελακης
Κασσελάκης: Τι απαντά για το αν θα καλούσε στο γάμο του τον Μητσοτάκη και αν θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ
Ο Κασσελάκης απαντά μέσω Instagram αν θα καλούσε στο γάμο του τον Μητσοτάκη και αν θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ
Κασσελάκης: Τι απαντά για το αν θα καλούσε στο γάμο του τον Μητσοτάκη και αν θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ