mpampis anagnostopoulos glyka nera
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Σήμερα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο της Καρολάιν - Θα προσπαθήσει να πείσει με την απολογία του ότι το έγκλημα ήταν εν βρασμό


Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την γυναικοκτονία που συγκλόνισε χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τραγική ειρωνεία ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον βίαιο θάνατο της 20χρονης Καρολάιν.

Ο 34χρονος πιλότος σήμερα μετά τις 10 το πρωί θα κληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να δώσει εξηγήσεις για εκείνα που έγιναν τη νύχτα που σήμανε το τέλος της ζωής της Καρολάιν αλλά και το τέλος της ζωής που ζούσε μέχρι τότε ο ίδιος ο πιλότος και η νεογέννητη κόρη του ζευγαριού.

Ένα ομολογημένο έγκλημα

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης , την άγρια θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ και τις ψευδείς καταγγελίες και καταθέσεις που έδινε επί 37 ημέρες ο δράστης του εγκλήματος, εμφανιζόμενος ως επιζών μίας φρικτής ληστείας που έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Το έγκλημα του 34χρονου πιλότου σε βάρος της βρετανικής υπηκοότητας μητέρας του παιδιού του είναι ένα ομολογημένο έγκλημα , ωστόσο με αυτά που θα πει σήμερα ο κατηγορούμενος πιθανότατα θα επιχειρήσει να αιτιολογήσει την σκληρότητα απέναντι στην γυναίκα που μερικά χρόνια πριν ερωτεύτηκε και πάσχισε να "γοητεύσει", απέναντι στο παιδί του που το άφησε δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας του αλλά και στο κουταβάκι που λάτρευε η Καρολάιν.

Η Καρολάιν είχε έναν αργό "αγωνιώδη" θάνατο

Η Καρολάιν, αναφέρεται στην δικογραφία, είχε έναν αργό "αγωνιώδη" θάνατο καθώς πάσχιζε να αναπνεύσει επί έξι ολόκληρα λεπτά. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της, ενώ η Ρόξυ ήταν κρεμασμένη με το λουρί της στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας.

Θα προσπαθήσει να πείσει ότι το έγκλημα ήταν εν βρασμό

Ο πιλότος αναμένεται ότι θα επιχειρήσει να πείσει τους δικαστές ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, ότι ο ίδιος προκλήθηκε από την "επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν απέναντι στο παιδί" και ότι δεν προσχεδίασε τίποτε απολύτως. Στην απολογία του στον Ανακριτή ο 34χρονος είχε υποστηρίξει πως δεν ισχύει ότι προσχεδίασε το έγκλημα, πως δεν ισχύει ότι βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ότι "έτερα γεγονότα πυροδότησαν" την αντίδρασή του.

Τότε είχε ισχυριστεί επίσης πως όλη η εν συνεχεία "σκηνοθεσία" έγινε αποκλειστικά για να προστατέψει το παιδί και να μην το χάσει αν ομολογούσε την πράξη του. "Για να μεγαλώσει η κόρη μου τουλάχιστον με τον πατέρα της", όπως ανέφερε στο υπόμνημα που είχε παραδώσει.

Η απολογία του 34χρονου αναμένεται πως θα διαρκέσει αρκετές ώρες καθώς αφού πει όσα ο ίδιος θελήσει, θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του δικαστηρίου και των συνηγόρων των δύο πλευρών.

Η επόμενη δικάσιμος που έχει δώσει το δικαστήριο είναι για την Δευτέρα 16 Μαΐου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού