farmakopoios
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Και σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου, θα συνεχίσει η προμήθεια των αντιικών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Όπως ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών το υπουργείο έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών - εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους.

Η προμήθεια των αντιικών πραγματοποιήθηκε από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. την Κυριακή 01/05/2022 και θα συνεχιστεί και σήμερα Δευτέρα 02/05/2022.

 

Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας με τα σημεία παραλαβής των αντιικών θεραπειών ανά την Επικράτεια καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των φαρμακείων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής.

Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασλανιδης
Π. Ασλανίδης: «Τίποτα δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε – Απαιτούμε ανάσα και αλήθεια»
«Δεν πρόκειται να συμβιβαστεί η Ελλάδα της αλληλεγγύης» – Συγκλονιστική ομιλία στο συλλαλητήριο για τα τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Π. Ασλανίδης: «Τίποτα δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε – Απαιτούμε ανάσα και αλήθεια»
ελευθεριάδης
Τέμπη – Καταγγελία Ελευθεριάδη: «Αστυνομικοί με απείλησαν ενώ γνώριζαν ποιος είμαι»
Ο γιος θύματος καταγγέλλει προσαγωγή και μιλά για την αδιανόητη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή της μητέρας του
Τέμπη – Καταγγελία Ελευθεριάδη: «Αστυνομικοί με απείλησαν ενώ γνώριζαν ποιος είμαι»
AEGEAN
AEGEAN: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η αεροπορική εταιρεία αναστέλλει προσωρινά δρομολόγια λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή – Δυνατότητα αλλαγής ή επιστροφής χωρίς χρέωση
AEGEAN: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα