Η παραμέληση εμβολίων στα παιδιά "ξύπνησε" Ιλαρά, ηπατίτιδα Β, πολιομυελίτιδα
Ιλαρά, ηπατίτιδα Β, πολιομυελίτιδα έκαναν την επανεμφάνισή τους

Γονείς παραμέλησαν το προηγούμενο διάστημα -κυρίως λόγω της πανδημίας- το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών τους. Ιλαρά ακόμη και πολιομυελίτιδα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, αποτέλεσμα της αναβολής ή ακόμη και εγκατάλειψης του προγραμματισμού για τα σχετικά εμβόλια στα παιδιά.

Στο Αχαϊκό thebest.gr μίλησε ο γνωστός παιδίατρος Γρηγόρη Μαρκέτο, ο οποίος επιβεβαίωσε το πρόβλημα.

Οι παιδίατροι έχουν σημάνει συναγερμό για το σημαντικό κενό που καταγράφεται στην εμβολιαστική κάλυψη παιδιών και εφήβων εν μέσω της πανδημίας. Την ώρα που ο κόσμος καλείται να προστατευθεί από μια πρωτοφανή νόσο, νοσήματα που μπορούν να προληφθούν μέσω του καθιερωμένου εμβολιασμού απειλούν να κάνουν την επανεμφάνιση τους.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας είναι ενδεικτικά. Στο πρώτο lockdown του Μαρτίου, «ο βασικός εμβολιασμός ρουτίνας (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκκύτης, ηπατίτιδα Β, Hib, πολιομυελίτιδα, πνευμονιόκοκκος, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα) ελαττώθηκε σημαντικά. Στα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 18 μηνών μόνο το 20% εμβολιάστηκε. Στα παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών και στους εφήβους, δυστυχώς τα ποσοστά εμβολιασμού σχεδόν μηδενίστηκαν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith1
Πρότυπα και Πειραματικά: Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών
Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη των Πρότυπων και Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων για το...
Πρότυπα και Πειραματικά: Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών