Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 5μηνών σε σωφρονιστικό υπάλληλο που χτύπησε 12χρονο
Καταδικάστηκε σωφρονιστικός υπάλληλος που χτύπησε 12χρονο - «Τον έπιασε από το λαιμό και του έριξε σφαλιάρες», κατέθεσε η μητέρα του

Σε φυλάκιση 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε σωφρονιστικός υπάλληλος καθώς κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη και απειλή, καθώς χτύπησε 12χρονο αγόρι.

Ο υπάλληλος καταγγέλθηκε από την μητέρα του 12χρονου ότι τον χτύπησε, θεωρώντας πως το αγόρι πάνω στο παιχνίδι έβρεξε με νερό και χτύπησε την κόρη του.

Η υπόθεση έφτασε με την αυτόφωρη διαδικασία στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε τον σωφρονιστικό υπάλληλο σε φυλάκιση 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς τον έκρινε ένοχο για απλή σωματική βλάβη και απειλή, ενώ τον απήλλαξε για την κατηγορία της εξύβρισης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, όπου την Μεγάλη εβδομάδα, μαζεύτηκαν παρέες μαθητών Δημοτικού για να παίξουν. Τα παιδιά έπαιζαν παιχνίδια με νερό κάτι που ενόχλησε την ανήλικη κόρη του κατηγορούμενου η οποία και διαμαρτυρήθηκε στον πατέρα της. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κατηγορούμενος βγήκε από το σπίτι όπου εντόπισε τρία ανήλικα, οι δύο έτρεξαν κι έφυγαν ενώ ο τρίτος δεν πρόλαβε. «Τον έπιασε από το λαιμό και του έριξε σφαλιάρες, εξυβρίζοντάς τον ταυτόχρονα», κατέθεσε στο Δικαστήριο η μητέρα του 12χρονου.

Όπως είπε η ίδια, ο γιος της εξετάστηκε στη συνέχεια από γιατρούς του Κέντρου Υγείας της περιοχής, ενώ δια του συνηγόρου της προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση η οποία φέρεται να κάνει αναφορά σε μώλωπες, θλάση και κάκωση σε σημεία του σώματος του ανήλικου.

Ο κατηγορούμενος αρνείται πως χτύπησε τον 12χρονο

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων και περιέγραψε τη δική του εκδοχή: «Ήμουν στο σπίτι και παρακολουθούσα τηλεόραση. Χτύπησε το θυροτηλέφωνο και η σύζυγός μου φώναξε "βοήθεια τα παιδιά είναι κάτω". Κατέβηκα τα σκαλιά όπου βρήκα τα κοριτσάκια και μου είπαν "μας χτυπάνε και μας πετάνε υγρό».

«Ήταν τρία παιδάκια, πρόλαβα το ένα. Τον ρώτησα εάν έκανε κάτι και μου απάντησε αρνητικά. Κατάλαβα ότι δεν ήταν αυτός. Είχε κόσμο μπροστά, τον συγκράτησα από την μπλούζα για να τον ρωτήσω», απολογήθηκε, λέγοντας ότι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πως «ζητήματα μεταξύ γονιών» δεν πρέπει να φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες.

«Θα έπρεπε να να είναι πιο ψύχραιμος λόγω της ιδιότητάς του, πολλώ δε μάλλον επειδή είχε ανήλικο μπροστά του» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή του, με την αναγνώριση ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κανα
Μαρκ Κάρνεϊ από το Γερεβάν: «Όχι» στην υποταγή σε έναν απομονωμένο και απάνθρωπο κόσμο
Με μια ομιλία που χαρακτηρίστηκε από έντονο συμβολισμό και πολιτική βαρύτητα, ο Καναδός ηγέτης έθεσε το πλαίσιο για μια κοινή γραμμή πλεύσης μεταξύ...
Μαρκ Κάρνεϊ από το Γερεβάν: «Όχι» στην υποταγή σε έναν απομονωμένο και απάνθρωπο κόσμο
giakis
Η Ελλάδα κερδίζει αξιοπιστία. Η Θεσπρωτία δεν μπορεί να περιμένει άλλο
Η δημοσιονομική επιτυχία της χώρας πρέπει τώρα να γίνει έργα, υποδομές και πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη. 
Η Ελλάδα κερδίζει αξιοπιστία. Η Θεσπρωτία δεν μπορεί να περιμένει άλλο
paidia-goneis-mitera.jpg
Γονείς και διαζύγιο: Οδηγός για συναισθηματική στήριξη των παιδιών - Ενημερωτική συνάντηση στη Λάρισα
Έκτη ενημερωτική συνάντηση για την Ακαδημία Γονέων της ΠΔΕ Θεσσαλίας
Γονείς και διαζύγιο: Οδηγός για συναισθηματική στήριξη των παιδιών - Ενημερωτική συνάντηση στη Λάρισα