Πάτρα
Πειθαρχική έρευνα σε βάθος για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων της Μαλένα και της Ίριδας από την Πάτρα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Νέες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, διέταξε έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών (Τσάκωνα και Τσόλια), για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ιριδας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Αθηνών έχει καθήκοντα ελέγχου των ενεργειών των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση αφού όπως αναφέρεται επί λέξει “ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών και οι προϊστάμενοι των Τοπικών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών έχουν τις αρμοδιότητες των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων αντιστοίχως και τις πάσης φύσεως αρμοδιότητες που προσήκουν στους λοιπούς υπαλλήλους που ασκούν τα καθήκοντα αυτά, όπως αρμοδιότητες πειθαρχικού χαρακτήρα, σύνταξης εκθέσεων αξιολόγησης των ιατροδικαστών και του λοιπού προσωπικού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Εν ολίγοις ο επικεφαλής εχει δικαίωμα και πειθαρχικού ελέγχου αφού η νομική δυνατότητα είναι σαφής αλλά και ελέγχου εσωτερικού της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων. Αυτό προφανώς διερευνά εξ αρχής ο κ. Καρακούκης, όπως απορρέει απο τη νομική πρόβλεψη. Και βέβαια η εσωτερική έρευνα ειναι ανεξάρτητη απο την ιατροδικαστική εξέταση που έχει αναλάβει ο κ.Καρακούκης (μαζί με τον κ. Καλογριά) μετά την παραγγελία της εισαγγελίας , η οποία αφορά ποινικό έλεγχο για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητές
Αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για έξι χρόνια «κοροϊδίας» των αποφοίτων
Έξι χρόνια καθυστέρηση στην αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ: Χιλιάδες απόφοιτοι ζητούν άμεση λύση και σαφές χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας
Αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για έξι χρόνια «κοροϊδίας» των αποφοίτων
Υπουργείο Τουρισμού
Σάλος στις ΑΣΤΕ: Εξαφανίζουν τα Αγγλικά και κόβουν 80% τις ξένες γλώσσες
Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕΚ): Μείζον πλήγμα στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος καταγγέλλουν οι καθηγητές
Σάλος στις ΑΣΤΕ: Εξαφανίζουν τα Αγγλικά και κόβουν 80% τις ξένες γλώσσες
kourampiedes
Νηστίσιμοι κουραμπιέδες: Πανεύκολη συνταγή χωρίς μίξερ για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Φτιάξτε τους νηστίσιμους κουραμπιέδες με λάδι ή σπορέλαιο – Μοναδική γεύση χωρίς βούτυρο, έτοιμοι σε λίγα λεπτά
Νηστίσιμοι κουραμπιέδες: Πανεύκολη συνταγή χωρίς μίξερ για χριστουγεννιάτικες γεύσεις