Πάτρα
Πειθαρχική έρευνα σε βάθος για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων της Μαλένα και της Ίριδας από την Πάτρα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Νέες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, διέταξε έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών (Τσάκωνα και Τσόλια), για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ιριδας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Αθηνών έχει καθήκοντα ελέγχου των ενεργειών των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση αφού όπως αναφέρεται επί λέξει “ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών και οι προϊστάμενοι των Τοπικών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών έχουν τις αρμοδιότητες των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων αντιστοίχως και τις πάσης φύσεως αρμοδιότητες που προσήκουν στους λοιπούς υπαλλήλους που ασκούν τα καθήκοντα αυτά, όπως αρμοδιότητες πειθαρχικού χαρακτήρα, σύνταξης εκθέσεων αξιολόγησης των ιατροδικαστών και του λοιπού προσωπικού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Εν ολίγοις ο επικεφαλής εχει δικαίωμα και πειθαρχικού ελέγχου αφού η νομική δυνατότητα είναι σαφής αλλά και ελέγχου εσωτερικού της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων. Αυτό προφανώς διερευνά εξ αρχής ο κ. Καρακούκης, όπως απορρέει απο τη νομική πρόβλεψη. Και βέβαια η εσωτερική έρευνα ειναι ανεξάρτητη απο την ιατροδικαστική εξέταση που έχει αναλάβει ο κ.Καρακούκης (μαζί με τον κ. Καλογριά) μετά την παραγγελία της εισαγγελίας , η οποία αφορά ποινικό έλεγχο για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025