Σκουπίδια στο Μεσολόγγι
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία - Η απόφαση για κήρυξη έκτακτης ανάγκης έχει δίμηνη διάρκεια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Μεσολογγίου με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον δήμο, «η απόφαση έχει δίμηνη διάρκεια και ελήφθη διότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και σοβαρός κίνδυνος δημόσιας υγείας».

Πρόβλημα με το κόστος καυσίμων

Για την αιτία του προβλήματος, ο Δήμος Μεσολογγίου αναφέρει ότι «οι αλλεπάλληλες καταστροφές του ΧΥΤΑ έχουν δημιουργήσει απαγορευτικές συνθήκες μεταφοράς κι εναπόθεσης απορριμμάτων» και προσθέτει:

«Ο μόνος ΧΥΤΑ, ο οποίος μέχρι τώρα δεχόταν την εναπόθεση των σύμμεικτων απορριμμάτων, είναι ο ΧΥΤΑ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Πάλαιρο, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων από το Μεσολόγγι.

Όμως η καθημερινή κίνηση των οχημάτων του δήμου στον συγκεκριμένο ΧΥΤΑ έχει εκτινάξει το κόστος των καυσίμων, ειδικά μετά και τις τελευταίες αυξήσεις, καθώς και το κόστος των επισκευών.

Συγκεκριμένα, τα οχήματα του δήμου, λόγω της καθημερινής συλλογής και στη συνέχεια πορείας προς την Πάλαιρο, παρουσιάζουν βλάβες με αποτέλεσμα να ακινητοποιούνται συχνά προς επιδιόρθωση, για χρονικά διαστήματα άνω της μίας εβδομάδας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δρομολόγια να μειώνονται και πολλοί κάδοι σε διάφορους οικισμούς να μη συλλέγονται. Ως εκ τούτου, η καθυστερημένη συλλογή δημιουργεί υπερχείλιση των απορριμμάτων και σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία που αυξάνεται, να αποτελούν πλέον μία βραδυφλεγή βόμβα για τη δημόσια υγεία».

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, με τα μικρά μέσα που διαθέτει ο δήμος, για να λύσουμε το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Παράλληλα σημείωσε ότι «η δημοτική αρχή κατέθεσε αίτημα κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διότι δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, αφού κινδυνεύουν το περιβάλλον και η υγεία όλων μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...