xatzidakis
Για συνολική ετήσια αύξηση 882 ευρώ έκανε λόγο ο Κ. Χατζηδάκης

Στα 882 ευρώ θα διαμορφωθεί η συνολική ετήσια αύξηση του κατώτατου μισθού για κάθε εργαζόμενο αν συνυπολογιστεί και η προηγούμενη αύξηση της κυβέρνησης διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η σημερινή απόφαση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αφορά και στο επίδομα ανεργίας το οποίο αυξάνεται κατά 31 ευρώ το μήνα, ενώ συμπαρασύρονται προς τα πάνω όλα τα επιδόματα που δίνονται από το κράτος κυρίως μέσω του ΟΑΕΔ. 

«Η ετήσια αύξηση είναι 700 ευρώ, καθώς οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι 14» διευκρίνισε και συνέχισε λέγοντας πως «αν  συνυπολογιστεί και η προηγούμενη μικρή αύξηση του 2% την 1η Ιανουαρίου συνολικά έχουμε ένα κέρδος το χρόνο 882 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Καταλαβαίνω ότι οι εργαζόμενοι θα θέλανε ακόμα παραπάνω, αλλά κάθε κυβέρνηση πρέπει να ισορροπήσει» επισήμανε ο υπουργός.  

«Με την αύξηση αυτή η κυβέρνηση από τις 22 χώρες της ΕΕ που δίνουν κατώτατο μισθό, γιατί σε 5 χώρες δεν υπάρχει καθόλου κατώτατος μισθός, η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα στην 9η θέση. Περάσαμε Μάλτα και την Πορτογαλία την οποία η αντιπολίτευση θεωρεί χώρα μοντέλο» σημείωσε. 

Ερωτηθείς αν ήταν δυνατό η αύξηση 9,7%  να φθάσει το 10%, ο υπουργός απάντησε ότι «θα μπορούσαμε να παίξουμε με διάφορους συμβολισμούς. Το θέμα δεν είναι οι συμβολισμοί, η κυβέρνηση είναι δρομέας αντοχής, δεν είναι δρομέας ταχύτητας να κάνει κάποιο πυροτέχνημα. Εμείς θέλουμε η οικονομία να αντέξει, να προχωρήσουν τα πράγματα σωστά, άμεσα σε δύσκολες συνθήκες για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, προφανώς και τους εργαζομένους, γι’ αυτό προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο στόχο για ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων από τη μια πλευρά, αλλά και κοινωνική προστασία των εργαζομένων ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί μια πολύ δύσκολη δεκαετία». 

Ο υπουργός Εργασίας είπε πως «πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις αντέχουν αυτή την αύξηση, δεδομένου ότι έχουν ενισχυθεί τελευταία από την κυβέρνηση και με τη μείωση των φόρων,  και με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της πανδημίας, επιστρεπτέα προκαταβολή, μέτρα για ενεργειακή κρίση. Υπάρχει πλέγμα μέτρων για τις επιχειρήσεις». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

autokinito
Στο περιθώριο τα παλιά Ι.Χ.: Έρχεται σταδιακό «τέλος» για σχεδόν τα μισά οχήματα στην Ελλάδα
Οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για ρύπους και ασφάλεια φέρνουν περιορισμούς, αυξημένα κόστη και πίεση για αντικατάσταση του γερασμένου στόλου
Στο περιθώριο τα παλιά Ι.Χ.: Έρχεται σταδιακό «τέλος» για σχεδόν τα μισά οχήματα στην Ελλάδα
εσπερινο
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου στο 3o Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο
Περισσότεροι από 6.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, προερχόμενοι από 253 σχολεία, συναντήθηκαν στον ιστορικό αυτό εκπαιδευτικό χώρο, παρουσιάζοντας...
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου στο 3o Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο
μπαλκονι
Κόρινθος: Μπαλκόνι κατέρρευσε πάνω σε περαστικούς – Νεκρή μητέρα, τραυματισμένα τα παιδιά της
Η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε να αντιδράσει και εγκλωβίστηκε κάτω από τα συντρίμμια και τα δομικά υλικά
Κόρινθος: Μπαλκόνι κατέρρευσε πάνω σε περαστικούς – Νεκρή μητέρα, τραυματισμένα τα παιδιά της