ΑΑΔΕ: «Τέλος χρόνου» για την επικαιροποίηση στοιχείων στο Taxisnet
Όσοι χρησιμοποιούν κωδικούς Taxisnet οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους

Εκπνέει η προθεσμία για την επικαιροποίηση των στοιχείων στο Taxisnet της ΑΑΔΕ, ενώ η εφορία έχει ήδη στείλει ήδη ειδοποιητήρια για να επισκεφθούμε όλοι το gov.gr μέχρι σήμερα 18 Απριλίου.

Αν και η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, αρκετοί δεν έχουν δηλώσει email και τηλέφωνο κάποιου «βοηθού» στο gov.gr και στην ΑΑΔΕ.

Αναλυτικά η διαδικασία

Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν εκδώσει και χρησιμοποιούν κωδικούς Taxisnet «οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, ήτοι τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνα τους (Κινητό και Σταθερό τηλέφωνο)». Αυτό γίνεται στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας»

Καθιερώνεται επίσης και ο θεσμός του «Βοηθού εκπλήρωσης» υποχρεώσεων, για άτομα που έχουν μεν δικούς τους κωδικούς αλλά, για διαφόρους λόγους (όπως πχ ηλικιωμένοι κλπ) χρειάζονται και την βοήθεια άλλων για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, δηλαδή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνα τους (Κινητό και Σταθερό τηλέφωνο).

Τα στοιχεία αυτά με επιλογή του ενδιαφερόμενου, θα μπορούν να συγχρονίζονται με το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Για την ηλεκτρονική επικοινωνία ο συναλλασσόμενος με την ΑΑΔΕ δηλώνει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω:

(α) «Προσωπικό e-mail», ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία έχει πρόσβαση ο ίδιος.
Στη διεύθυνση αυτή αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την ανάρτηση -κοινοποίηση όλων των πράξεων, εγγράφων και ενημερωτικών μηνυμάτων της Φορολογικής Διοίκησης στον λογαριασμό του φορολογούμενου στην εφαρμογή e-κοινοποιήσεις στο myAADE, περιλαμβανομένων αυτών που ενδεχομένως περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία δεν αφορούν σε φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις του πολίτη.

(β) «e-mail Βοηθού Εκπλήρωσης».

Ως τέτοιο δηλώνεται η ηλεκτρονική διεύθυνση του προσώπου που συναινεί να συνδράμει τον δηλούντα στην εκπλήρωση των φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεων του.

Ποιος μπορεί να είναι «βοηθός εκπλήρωσης»

Ως «Βοηθός Εκπλήρωσης» δηλώνεται κάθε πρόσωπο που συναινεί να συνδράμει τον δηλούντα στην εκπλήρωση των φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεων του.

Ο ίδιος ο πολίτης καλείται υποχρεωτικά να επιλέξει τον χαρακτηρισμό της σχέσης του με τον Βοηθό Εκπλήρωσης, από μία αποκλειστική λίστα ρόλων όπως, ενδεικτικά:

  • λογιστής
  • σύμβουλος
  • συγγενής
  • οικείο πρόσωπο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
Υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κενά: Η πραγματικότητα στα σχολεία του 2026
Κενά και αποσπάσεις: Η νέα χρονιά ξεκινά με εκπαιδευτικές εκκρεμότητες - Ενημέρωση από τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κενά: Η πραγματικότητα στα σχολεία του 2026
Νίκος Χριστοδουλίδης
Σάλος στην Κύπρο: Βίντεο με διαλόγους για μίζες στο Προεδρικό – Κοπτοραπτική, λέει η κυβέρνηση
Σάλος από βίντεο με διαλόγους για μίζες στο προεδρικό της Κύπρου - Προϊόν κοπτοραπτικής, λέει η Λευκωσία
Σάλος στην Κύπρο: Βίντεο με διαλόγους για μίζες στο Προεδρικό – Κοπτοραπτική, λέει η κυβέρνηση
viasmos-fovos-bullying
Φονικό στις Σέρρες: «Αν ο 17χρονος έφυγε από τα χέρια μου ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια» λέει ο 16χρονος
Δολοφονία 17χρονου στις Σέρρες: Oι πρώτες δηλώσεις του 16χρονου κατηγορούμενου
Φονικό στις Σέρρες: «Αν ο 17χρονος έφυγε από τα χέρια μου ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια» λέει ο 16χρονος