Κορονοϊός – Προειδοποίηση Παυλάκη: Περιμένουμε έξαρση το Πάσχα
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Πώς εξηγεί ο καθηγητής το χάος στη Σανγκάη, ο φόβος για παγκόσμια ύφεση - Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα το Πάσχα

Ιδιαίτερα προβληματισμένος με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι το Πάσχα θα έχουμε έξαρση του κορονοϊού.

«Ανησυχώ για το Πάσχα γιατί περιμένουμε έξαρση. Τα μέτρα εχουν εξαφανιστεί, λέμε ότι είμαστε σε αποκλιμάκωση και είχαμε 82 νεκρούς. Ο ιός είναι εδώ, τα νούμερα που βγαίνουν για τους άλλους δείκτες, εκτός από τις εισαγωγές και τους θανάτους είναι ότι, τα περισσότερα δεν καταγράφονται. Τα εμβόλια ας είναι καλά, και οι προηγούμενες μολύνσεις που δεν έχουμε βαριές νοσήσεις. Το long Covid και η χρόνια κούραση, είναι επιπτώσεις μετά την πρώτη και δεύτερη μόλυνση. Ο ιός δεν θα γίνει γριπούλα έχει επιπτώσεις σε βάθος χρόνου» δήλωσε στο Mega.

«Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Οι πολίτες έχουν τρία βασικά καθήκοντα: να μην μολυνθούν γιατί ο ιός είναι κακός, να εμβολιαστούν αλλά και να κάνουν τεστ πριν πάνε κάπου ή εάν επισκεφθούν ηλικιωμένους αλλά και πολύ κόσμο» πρόσθεσε.

Τι γίνεται στη Σανγκάη

Για την έξαρση της πανδημίας στη Σανγκάη, ο Γ. Παυλάκης ανέφερε πως «στην Ελλάδα όπως και στην Κίνα, ένα μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων είναι ηλικιωμένοι. Ανεβαίνει το ποσοστό, γιατί η πανδημία που, πριν τις γιορτές, χτυπούσε τους νέους, τώρα χτυπάει τους πιο μεγάλους».

«Αυτό που έγινε στην Κίνα είναι ότι έγιναν θύματα και της δικής τους επιτυχίας αλλά και της συμπεριφοράς της ως προς την αντιμετώπιση του ιού, καθώς δεν πήραν κάποιο ουσιαστικό μέτρο. Τώρα ο ιός μολύνει τους ανθρώπους πολύ γρήγορα, προσπαθώντας να παρακάμψει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι Κινέζοι είδαν αυτό που έγινε στο Χόνγκ Κονγκ, που είναι ο “παγκόσμιος πρωταθλητής θανάτων”, αλλιώς θα ήταν η Ελλάδα ο πρωταθλητής θανάτων, είμαστε δεύτεροι. Αυτό συμβαίνει γιατί και εκεί φοβούνται τα εμβόλια, δεν εμβολιάζονται και κατέστρεψαν το σύστημα υγείας. Και στο Χονγκ Κονγκ έχουν γηραιότερο πληθυσμό, όπως και στην Ελλάδα, πήγαν και τα άνοιξαν όλα με 85% εμβολιασμένους», ανέφερε.

«Όταν έχουμε 25 εκατομμύρια κλειδωμένους μέσα, είναι δύσκολο να τους ελέγξεις από τη μία μέρα στην άλλη. Στην Κίνα, εάν ξεφύγει η πανδημία θα έχουν πολλούς νεκρούς. Αν η Κίνα είχε μία καταστροφή όπως άλλες χώρες, θα υπήρχαν τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις. Εάν πέσει η Κίνα και η Ταϊβάν, τότε θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση», συνέχισε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υπουργείο Παιδείας: Για πρώτη φορά ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
Ψηφιακό «δίχτυ προστασίας» στα σχολεία: Όλο το πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας: Για πρώτη φορά ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
ηλιο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι γονείς ζητούν κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου και προσλήψεις ειδικών
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Όχι» στις τριπλές Πανελλήνιες και το άγχος της εξόντωσης
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι γονείς ζητούν κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου και προσλήψεις ειδικών
Επεισόδια με την εμπλοκή των ΜΑΤ και της Αστυνομίας στο ΑΠΘ
Ομόθυμη καταδίκη 85 Φοιτητικών Συλλόγων: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ
Καταγγελίες για προσχεδιασμένο σχέδιο τρομοκράτησης με εισβολές ΜΑΤ και παρακρατικές επιθέσεις
Ομόθυμη καταδίκη 85 Φοιτητικών Συλλόγων: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ