Εμβολιαστικό κέντρο
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Παράλληλα από  σήμερα αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών.

Η αρχή για τη δεύτερη ενισχυτική δόση έγινε την περασμένη εβδομάδα, όταν ξεκίνησαν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, η οποία κινδυνεύει περισσότερο σε περίπτωση νόσησης με κορωνοϊό, ενώ την περασμένη Τετάρτη η πλατφόρμα άρχισε να δέχεται ραντεβού από πολίτες άνω των 70 ετών.

Σχετικά με το σκεύασμα, με το οποίο θα χορηγείται στην τέταρτη δόση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει να γίνεται με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη αναμνηστική δόση (τρίτη δόση).

Σημειώνεται δε ότι σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης (ή τρίτης δόσης), δεν προτείνεται τέταρτη δόση εμβολίου. Σε ό,τι αφορά στη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, αν και ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, εξετάζεται να γίνει από τον Σεπτέμβριο

Τέλος από σήμερα στο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Παράλληλα από  σήμερα αναστέλλεται, η είσπραξη του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού.

«Την αναστολή εφαρμογής του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 (Α' 238), περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 όλων των φυσικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31η.12.1961, για το χρονικό διάστημα από την 15η.4.2022 έως και την 30ή.9.2022», αναφέρεται στην υπουργική απόφαση.

Το μέτρο θα επανεξεταστεί από το Σεπτέμβριο και με βάση την τότε επιδημιολογική εικόνα στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαγραφούν τα πρόστιμα που ήδη έχουν επιβληθεί σε περίπτωση που οι εν λόγω πολίτες επιλέξουν να εμβολιαστούν. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι πρόκειται για μια σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι και όχι για απόφαση.

Αυτή τη στιγμή ισχύει ότι το πρόστιμο έως το ποσό των 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου θα εισπραχθεί κανονικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανθρακούχο νερό
Βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού
Nestle: Η Perrier καταστρέφει εκατομμύρια μπουκάλια νερού λόγω μόλυνσης από βακτήρια
Βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού