glika-nera
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
«Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία» κατέθεσε ο αστυνομικός για τον κατηγορούμενο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

«Είμαι 20 χρόνια αστυνομικός. Δεν έχω συναντήσει άλλη φορά τέτοια ψυχραιμία», υποστήριξε στο δικαστήριο ο δεύτερος αστυνομικός από την ομάδα που έσπευσε στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών για τη δήθεν ληστεία.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στις αντιδράσεις του κατηγορούμενου όταν έσπευσαν οι αστυνομικοί στον χώρο του εγκλήματος και μίλησε για απόλυτη ψυχραιμία, σχεδόν γαλήνη.

«Ήταν σαν να είπε ό,τι έγινε, έγινε», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία. Είχε μια γαλήνη σε φάση που δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ήρθαν πολλές υπηρεσίες και σε όλες έλεγε την ιστορία σαν να μην έχει συμβεί κάτι σε αυτόν. Αν μου είχε συμβεί εμένα θα αγανακτούσα, θα έλεγα "ρε παιδιά τα έχω πει πέντε φορές, πόσες φορές να τα πω;"».

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, «η αντίδραση του κατηγορουμένου όταν του είπε ο άλλος αστυνομικός "άστο τελείωσε" για τη γυναίκα του, ήταν σαν να μη κατάλαβε τι έχει γίνει. Μας είπε κάποια στιγμή "γιατί τη σκότωσαν αφού τους έδωσα τα λεφτά". Από τις ερωτήσεις που μας έκανε κατάλαβε ότι είχε πεθάνει, αλλά η αντίδρασή του ήταν τέτοια σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Η πρώτη αντίδραση ήταν σαν να μη κατάλαβε, αλλά μετά είχε καταλάβει αλλά η συμπεριφορά του ήταν περίεργη».

Ο μάρτυρας τόνισε ότι ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως αναγνώρισε το όπλο των ληστών. «Μας είπε ότι οι ληστές είχαν όπλα και μάλιστα είπε ότι είχαν ένα όπλο σαν το δικό μου, γεγονός που μας έκανε εντύπωση γιατί ένα θύμα εκείνη τη στιγμή δεν παρατηρεί το είδος του όπλου. Μας προβλημάτισε, επίσης, το παράθυρο στο υπόγειο, που φαινόταν σαν να είχε τοποθετηθεί προσεκτικά κάτω από τους ληστές όταν εισήλθαν από αυτό στο σπίτι . Επίσης, ο τρόπος που αντιδρούσε ο κατηγορούμενος, το χτύπημα στο μέτωπό του για το οποίο απάντησε ότι δεν είχε χτυπηθεί, ήταν τόσο ψύχραιμος, που όταν ρώτησε κάποιος από τον ασύρματο κάτι, απάντησε εκείνος αντί για εμάς. Ήταν τόσο ψύχραιμος, δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία», επεσήμανε ο μάρτυρας.

- Πρόεδρος: Σας έκανε εντύπωση ότι υπήρχε απουσία συναισθήματος;

- Μάρτυρας: Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κάτω και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε, δεν μιλούσαμε και εκείνος ήταν ψύχραιμος. Ο πρώτος πανικός που επικράτησε στο σπίτι ακολουθήθηκε από ηρεμία. Ήταν σα να είπε «ό,τι έγινε, έγινε». Μόλις είπα «πάμε κάτω να μείνει καθαρός ο χώρος», ήταν σαν να τελείωσαν όλα.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε εάν ο 34χρονος αντέδρασε βλέποντας το σκυλί κρεμασμένο και απάντησε πως από τον πιλότο δεν είχε υπήρχε καμία αντίδραση.

«Από τη στιγμή που λύθηκε και μετά ήταν τρομερά ψύχραιμος, ήταν σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Ήμασταν μαζί 3-4 ώρες και δεν μου είπε μια φορά "τι έπαθα! 'Εχασα τη γυναίκα μου". Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία», επεσήμανε ο αστυνομικός.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιπολ
Μοσχάτο: Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι για βίαιη επίθεση σε 13χρονο- Του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές
Οι δράστες επιτέθηκαν στο παιδί με γροθιές και κλωτσιές σε πάρκο – Εννέα ακόμη ανήλικοι ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία
Μοσχάτο: Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι για βίαιη επίθεση σε 13χρονο- Του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές
Σοφία Ζαχαράκη
Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα 2025-2030 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρύτανη του ΠΔΜ με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Tέθηκε ως κρίσιμη προτεραιότητα η στήριξη στην άμεση έγκριση της ίδρυσης της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΠΔΜ
Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα 2025-2030 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρύτανη του ΠΔΜ με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Περικλής Μήτκας, Πρόεδρος ΕΘΑΑΕ
Περικλής Μήτκας για μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Η ΕΘΑΑΕ πιστοποίησε σήμερα 8 νέα Προγράμματα Σπουδών
24 από τα 28 προγράμματα έχουν ήδη λάβει πιστοποίηση – Εκκρεμούν οι τρεις Νομικές και μία Πληροφορικής
Περικλής Μήτκας για μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Η ΕΘΑΑΕ πιστοποίησε σήμερα 8 νέα Προγράμματα Σπουδών
tehniti_noimosyni_221018_1039.jpg
Ξεκινά το “Εργοστάσιο” Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα με στρατηγικούς τομείς τη Γλώσσα, τον Πολιτισμό και την Υγεία
Το ελληνικό PHAROS εξελίσσεται σε περιφερειακό κόμβο Τεχνητής Νοημοσύνης για τη ΝΑ Ευρώπη, με τη δημιουργία τεσσάρων AI Factory Antennas σε Κύπρο,...
Ξεκινά το “Εργοστάσιο” Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα με στρατηγικούς τομείς τη Γλώσσα, τον Πολιτισμό και την Υγεία